Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Human Interest 26 mrt 2019
Leestijd: 2 minuten

Breaking! Conor McGregor maakt via Twitter bekend dat hij stopt met MMA

Conor McGregor heeft ons in het verleden al vaak verrast, maar wat hij afgelopen nacht getweet heeft, zag niemand aankomen. De voormalig UFC-kampioen maakte via een tweet bekend dat hij het mooi geweest vindt. De Ier heeft wel vaker dingen geroepen, maar dit is zelfs voor hem een opmerkelijk bericht. In het verleden kwam The Notorious nog wel eens terug op beslissingen, dus het is nog even afwachten op de rest van het verhaal.

Conor McGregor zegt dat hij met pensioen gaat

De veelbesproken onderstaande tweet gooide hij gisteren online. Hierin liet Conor McGregor op luchtige wijze weten dat hij stopt met MMA. Hoewel hij in het verleden wel eens vaker over zijn pensioen sprak, komt dit als een verrassing. Zijn management was in vergevorderde gesprekken over een gevecht tegen Donald Cerrone. Dat ging uiteindelijk niet door, maar al snel werden er gesprekken gevoerd met andere mogelijke tegenstanders, waaronder deze ex-straatvechter.

Conor McGregor on Twitter

Hey guys quick announcement, I’ve decided to retire from the sport formally known as “Mixed Martial Art” today. I wish all my old colleagues well going forward in competition. I now join my former partners on this venture, already in retirement. Proper Pina Coladas on me fellas!

Toch lijkt zijn aangekondigde pensioen nog alles behalve zeker. Dit is namelijk niet de eerste keer dat de Ierse vechtersbaas zijn vertrek aankondigt. In 2016 stuurde hij een soortgelijke tweet de wereld in. Hierin stond: “Ik heb besloten om jong met pensioen te gaan. Bedankt voor alle “cheese” (geld). Tot later.” Dit deed hij toentertijd omdat de UFC had besloten om hem niet te laten vechten tijdens UFC 200, omdat de Ier niet wilde meedoen aan de mediatour.

Niet de eerste keer dat hij afscheid neemt van de UFC

Het zou dus heel goed kunnen dat hij gewoon weer een statement wil maken. Conor McGregor maakt er geen geheim van dat hij ook ambities heeft naast het vechten. Hij wil de sport gaan promoten en probeert al enige tijd een aandeel in de UFC te verwerven. Dit gebruikt hij dan ook als eis voor zijn volgende gevecht. Conor McGregor is zelfs bereid om eerder op de avond te vechten, zolang hij maar krijgt waar hij, naar eigen zeggen, recht op heeft.

Hij komt ongetwijfeld gewoon terug

Het lijkt er dus niet op dat we binnenkort afscheid moeten nemen van Conor McGregor. De trots van Ierland is een sportman met een groot eergevoel en het lijkt ons dan ook sterk dat hij zijn carrière op deze manier wil afsluiten. In zijn laatste gevecht ging McGregor, ondanks dat hij vals speelde, kansloos ten onder tegen de Rus Khabib Nurmagomedov. Een pijnlijke nederlaag die hij ongetwijfeld wil gaan rechtzetten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

MMA Fighting

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Breaking! Conor McGregor maakt via Twitter bekend dat hij stopt met MMA
Sluiten