Jan de Raab
Jan de Raab Life 9 apr 2019

Conor McGregor pakt opmerkelijk UFC-record waar hij zeker trots op mag zijn

Hij is, naar eigen zeggen althans, gestopt met zijn carrière als professioneel MMA-vechter (Al kondigde hij min of meer ook al zijn terugkeer aan). Hoe dan ook slaagt Conor McGregor er steeds weer in om de publiciteit te halen. Dat is niet altijd op een positieve manier, maar ditmaal is dat absoluut wel het geval.

Het ging deze week namelijk over doping. Zo kreeg Ruslan Magomedov, een vriend van Khabib Nurmagomedov, kortgeleden een levenslange ban van de UFC wegens het ongeoorloofde gebruik van anabole steroïden. Conor McGregor had daar natuurlijk wat over te zeggen en deed dat via Twitter.

Conor McGregor on Twitter

Wow another dagestani caught abusing steroids. That’s 2 out of 3 in this picture busted for steroid abuse, with the most recent being busted 3 times in a row and now hit with a lifetime ban. Excellent job @JeffNovitzkyUFC. The only vice that cannot be forgiven is hypocrisy.

Conor McGregor is de schoonste UFC vechter

The Notorious zelf is alles behalve onomstreden, maar op het gebied van doping is hij brandschoon. De Ier is regelmatig getest op het gebruik van verboden middelen door de USADA (United States Anti-Doping Agency). In totaal gebeurde dat maar liefst 49 keer in zijn illustere carrière. Meer dan welke vechter dan ook.

Jeff Novitzky, vicevoorzitter van de UFC, liet op Twitter zien dat McGregor de meeste tests heeft ondergaan zonder te zijn betrapt. Verbazingwekkend genoeg waren er maar liefst elf dopingtesten die de Ier moest ondergaan in de aanloop naar zijn boksdebuut tegen Floyd Mayweather. Het gevecht was één van de meest besproken gevechten in de geschiedenis van de vechtsport, wat verklaart waarom er zoveel dopingtests waren.

Jeff Novitzky on Twitter

Who has had the most samples collected and analyzed by USADA without a single issue? @TheNotoriousMMA (49 samples, 38 UFC program/11 May-Mac testing) @dc_mma (45 samples) @RdosAnjosMMA (41 samples) @HollyHolm (39 samples) @stipemiocic (38 samples) 1 of 2

Je kunt veel zeggen over Conor McGregor, maar hij is tenminste wel helemaal clean. Dat wil overigens niet zeggen dat hij helemaal nooit vals speelt. Zo zou hij in zijn gevecht tegen Khabib meerdere regels verbroken hebben. Het bewijs daarvan vind je hier.

Rentree tegen Khabib

Het lijkt onvermijdelijk dat McGregor op niet al te lange termijn zijn rentree maakt om de score tegen Khabib recht te zetten. Zijn verlies in oktober 2018 in Las Vegas zit The Notorious nog steeds niet lekker en wil maar al te graag laten zien dat de uitslag een vergissing was. De rivaliteit tussen de twee vechters is uit de hand gelopen, met een ongelofelijk groot aantal beledigingen op Twitter tot gevolg.

Give Me Sport

Reageer op artikel:
Conor McGregor pakt opmerkelijk UFC-record waar hij zeker trots op mag zijn
Sluiten