Conor McGregor onthult waarom hij met pensioen gaat (+ de echte reden)

UFC-vechter Conor McGregor heeft zijn pensioen aangekondigd. De Ierse knokker gooide gisteren een tweet de wereld in waarin hij dit bekendmaakte. Het is niet de eerste keer dat McGregor zijn handschoenen aan de wilgen hangt. De superster ging al twee keer eerder met pensioen. Is het driemaal scheepsrecht? Of kunnen we ons gaan opmaken voor nog een comeback.

In de tweet waarin Conor McGregor zijn pensioen aankondigde, was geen duidelijke reden te vinden. Redelijk nonchalant vertelt de Ier dat hij heeft besloten om te stoppen met vechten. De rest van de tweet gebruikt hij om iedereen te bedanken voor de mooie herinneringen. Bijgevoegd is een foto van de UFC-vechter met zijn moeder. Deze werd genomen na het behalen van één van zijn wereldtitels. Tot slot eindigt het bericht op Twitter met wat mooie woorden over dromen en liefde.

Conor McGregor kondigt pensioen aan

Prima bericht, maar wat is de echte reden? Conor McGregor zat middenin zijn comeback tour, dus logisch is deze aankondiging allerminst. Gelukkig duurde het niet lang voordat Ariel Helwani van ESPN een microfoon onder de neus van de Ier mocht schuiven. Tegenover hem gaf Conor McGregor iets meer tekst en uitleg: “Ik word gewoon niet meer enthousiast van de ’game’. Ik weet niet wat het is. Misschien komt het doordat er geen publiek is, maar ik krijg er gewoon geen ’buzz’ meer van.”

Ook liet Conor McGregor weten dat hij al langer met het idee speelde om met pensioen te gaan. Tegenover Ariel liet de voormalig UFC-kampioen weten dat dit bericht al twee weken klaar stond stond. Betekent dit dat het afscheid van Conor McGregor een weloverwogen keuze is? Daar lijkt het wel op, maar volgens velen niet op de manier die je zou denken.

De welbekende troefkaart

Kenners, collega’s en fans zijn namelijk van mening dat Conor McGregor aan het onderhandelen is. De Ier had een mooi plan uitgestippeld, maar daar is vooral door de pandemie verandering ingekomen. De planning werd omgegooid en daardoor kwam McGregor op de reservebank te zitten. Om toch te krijgen wat hij wil, kondigt McGregor nu zijn pensioen aan.

Volgens de kenners wil Conor McGregor zo snel mogelijk de ring in tegen kampioen en aartsrivaal Khabib Nurmagomedov of interim kampioen Justin Gaethje. Helaas voor hem is dat voorlopig onmogelijk. Deze heren hebben namelijk al een gevecht staan, tegen elkaar. Deze moet in september plaats gaan vinden. Conor McGregor heeft geen zin om zo lang te wachten een grijpt dus weer naar de pensioenkaart.

Wat wil Conor McGregor?

Of dat gaat werken, is nog maar de vraag. UFC-baas Dana White is in ieder geval niet echt onder de indruk. In een interview laat hij weten dat de wereld momenteel een rare plek is en dat hij niet opkijkt van het bericht van McGregor: “Als je niet wil vechten, hoef je niet te vechten. Als er dan toch vechters zijn die niet tevreden zijn. Prima. Als Conor wil stoppen, snap ik dat. Ik vind het niet raar ofzo. Wat mij betreft is momenteel niets krankzinnig of bizar, want alles is al krankzinnig of bizar op dit moment.”

Het is overduidelijk dat Dana White er geen probleem mee heeft om mee te gaan in het spelletje van Conor McGregor. Natuurlijk wil de UFC-baas één van zijn grootste sterren niet kwijtraken, maar hij gaat de Ier zeker niet smeken om terug te keren. Dat heeft hoogstwaarschijnlijk ook met de eisen van McGregor te maken. De Ier wil ongetwijfeld de ring in met kampioen Nurmagomedov of interim-kampioen Justin Gaethje.

Conor McGregor vs Floyd Mayweather

Dat gaat op korte termijn niet gebeuren. Het is dan ook de verwachting dat Conor McGregor een andere eis op tafel gaat gooien. In het verleden heeft de Ier al meerdere malen duidelijk gemaakt dat hij voor een deel eigenaar wil worden van de UFC. The Notorious wordt ook wat ouder en moet aan zijn toekomst denken. Het is daarom niet ondenkbaar dat hij de pensioenkaart trekt om zo een prominentere plek binnen de sport te krijgen.

Wat ook nog opvalt aan de tweet van McGregor is dat hij het niet alleen heeft over de UFC, maar over vechtsport in het algemeen. Dit zou betekenen dat we ook geen rematch gaan krijgen tussen de MMA-vechter en bokser Floyd Mayweather. Opmerkelijk, want minder dan een maand geleden stuurde Conor McGregor nog een strijdlustige tweet de wereld in. Maar mocht de Ier echt stoppen, dan hoef je niet te vrezen. ‘De nieuwe Conor McGregor’ staat namelijk al klaar en hij maakte afgelopen weekend grote indruk.

Lees ook: Dit zijn de 10 best betaalde UFC-vechters ooit (met een Nederlander op plek 2)

Reageer op artikel:
Conor McGregor onthult waarom hij met pensioen gaat (+ de echte reden)
Sluiten