Life 12 mrt 2019 Thomas Aalderink

Conor McGregor weer in de problemen: UFC-vechter opgepakt na gewelddadig incident

Sommige vechtsporters zijn een beest in de ring of octagon, maar daarbuiten de vriendelijkheid zelve. Conor McGregor behoort niet tot die groep. De Ier is een geweldige vechter, maar heeft nog wel eens problemen om zich in te houden. Meerdere malen kwam hij al in aanraking met de politie en het Amerikaanse rechtssysteem, en ook deze week was het weer raak.

Conor McGregor zit op dit moment een schorsing uit die loopt tot april. Dit is vanwege de ongeregeldheden direct na afloop van zijn gevecht tegen Khabib Nurmagomedov. Een verplichte rustperiode die de voormalig kampioen goed kan gebruiken voor wat mindfulness. Even alles op een rijtje zetten en op zoek gaan naar innerlijke rust. Tja, dat past natuurlijk niet bij McGregor.

UFC-vechter sloopt telefoon van fan

The Notorious heeft een korter lontje dan het gemiddelde waxinelichtje en ook deze week was het weer raak. De Miami Herald heeft namelijk ontdekt dat de Ier eerder deze week is opgepakt. Niet veel later werd bekend wat McGregor precies gedaan zou hebben. Op camerabeelden was te zien dat de UFC-vechter de telefoon uit de hand van een fan slaat en er vervolgens meerdere malen op stampt.

Eerste statement

De fan zou geprobeerd hebben om een foto te maken van Conor McGregor en daar zat de grofgebekte knokker niet op te wachten. Toen hij uitgeraasd was, pakte hij het 1.000 dollar kostende toestel weer op en liep er mee weg. Er was op dat moment geen politie aanwezig. Uiteindelijk werd McGregor pas op een later moment opgepakt.

Brett Okamoto on Twitter

According to online records, Conor McGregor has been arrested in Miami. Miami Herald reports McGregor is being accused of breaking a fan’s phone.

Inmiddels heeft zijn advocaat het eerste statement naar buiten gebracht: “McGregor was betrokken bij een kleine ruzie met betrekking tot een mobiele telefoon, die leidde tot het inschakelen van de politie. McGregor waardeert de reactie van de wetshandhaving en belooft volledige medewerking.

Niet de eerste keer voor Conor McGregor

Wat er vervolgens heeft plaatsgevonden is niet bekend. Het lijkt erop dat de advocaat van Conor McGregor de borg heeft betaald, zodat de vechter in vrijheid eventuele vervolging kan afwachten. Zou hij vanwege dit incident voor de rechter moeten verschijnen, dan is dat niet de eerste keer. Een jaar geleden smeet de voormalig UFC kampioen een steekwagen door een busruit en verwonde daarmee een andere vechter. Klik hier voor de bizarre beelden. Logischerwijze werd hij hiervoor door de rechter op het matje geroepen.

Complex

Reageer op artikel:
Conor McGregor weer in de problemen: UFC-vechter opgepakt na gewelddadig incident
Sluiten