Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Sport 24 okt 2019
Leestijd: 3 minuten

Conor McGregor onthult zijn ambitieuze UFC plannen voor 2020

2019 was niet het beste jaar uit de carrière van Conor McGregor. Hij leed een pijnlijke nederlaag tegen Khabib Nurmagomedov en was daarnaast meerdere malen betrokken bij incidenten buiten de octagon. Zijn gloriedagen, waarin hij gelijktijdige kampioen was van twee gewichtsklassen, leken nu toch echt voorbij. Maar hij is terug en de Ier heeft grootse plannen voor 2020.

Conor McGregor liet tijdens een persconferentie in Moskou weten dat hij volgend jaar drie keer wil vechten. Het liefste had hij in december nog zijn rentree gemaakt, maar daar heeft de UFC geen plek meer voor. Op 14 december vindt namelijk UFC 245 plaats en daar staan al drie titel gevechten op de fightcard, waaronder die tussen regerend kampioenen Amanda Nunes en de Nederlandse Germaine de Randamie.

McGregor vs Dias part III

Daar kon een gevecht met Conor McGregor niet meer bij, maar de UFC is zo vriendelijk om wat voor hem te regelen in januari. Die maand is nog vrij rustig, dus ze gaan speciaal voor de vechter uit Dublin iets moois neerzetten. Waarschijnlijk zal de T-Mobile Arena in Las Vegas het toneel van McGregor’s comeback worden. De tegenstander is nog niet bekend, maar Justin Gaethje en Donald Cerrone lijken de grote kanshebbers.

Na zijn rentree gaat het pas echt spannend worden. De andere twee gevechten die Conor McGregor voor ogen heeft zijn namelijk een stuk interessanter. Halverwege het jaar wil de Ier namelijk de ring in met Nate Diaz of Jorge Masvidal. Tegen eerste genoemde vocht McGregor al twee keer en staat het nu 1-1. Daar moet dus nog een beslissing komen. Masvidal stond nog niet eerder tegenover McGregor, maar de twee vielen elkaar al wel eens vocaal aan.

Conor McGregor: Notorious (2017) – Conor McGregor vs. Nate Diaz Rematch Scene (10/10) | Movieclips

Conor McGregor: Notorious – Conor McGregor vs. Nate Diaz Rematch: Conor has a rematch against Diaz for the title. BUY THE MOVIE: https://www.fandangonow.com/details/movie/conor-mcgregor-notorious-2017/MMVD4F47F757B8D958C06715FDD5C3E4DC4E?cmp=Movieclips_YT_Description Watch the best Conor McGregor: Notorious scenes & clips: https://www.youtube.com/playlist?list=PLZbXA4lyCtqqmnK6gfS5nB2u66wXEjkyS FILM DESCRIPTION: Filmed over the course of four years and highlighting the fighter’s rise from claiming benefits and living in his parents’ spare room in Dublin to claiming multiple championship UFC belts and seven figure pay-packets in Las Vegas.

Wie van de twee het gaat worden is afwachten. Voordat het zover is staan Diaz en Masvidal eerst zelf tegenover elkaar. Dat gevecht gaat plaatsvinden tijdens UFC 244 op 2 december en is zeker de moeite waard. Beide heren staan bekend om spectaculaire en bloederige gevechten. Check bijvoorbeeld deze keiharde knock out.

Het jaar afsluiten als kampioen

En dan het derde en laatste gevecht van 2020. Conor McGregor wil bewijzen dat hij de beste is. Daarvoor moet hij afrekenen met de beste in zijn klasse. Op dit moment is dat Khabib Nurmagomedov tegen wie hij eerder dit jaar nog verloor. Ook buiten de octagon hebben ze het vaak met elkaar aan de stok, zo ook afgelopen week. Als Khabib aan het einde van 2020 nog steeds ongeslagen is, wil Conor McGregor zijn herkansing.

Drie UFC-gevechten in één jaar! #evenbijtanken

Maar er is een kans dat er tegen die tijd een nieuwe kampioen is. Het gevecht is nog niet bevestigd, maar alles wijst erop dat het langverwachte gevecht tussen Khabib en Tony Ferguson in het voorjaar van 2020 gaat plaatsvinden. Ferguson was eerder al interim-kampioen en is volgens velen de enige die een kans maakt tegen de tot nu toe onverslaanbare Rus. Nu maar hopen dat dit gevecht ditmaal wel doorgaat, want al meerdere malen zouden ze tegenover elkaar staan, maar ging het gevecht telkens niet door.

2020 wordt het jaar van McGregor

Mocht Tony Ferguson er in slagen om Khabib Nurmagomedov te onttronen, dan wil McGregor met de Amerikaan de octagon in. We krijgen dus hoe dan ook een fantastische gevecht. Althans, als de plannen van Conor McGregor allemaal doorgaan. Dit zijn zijn ambities voor 2020, maar het is natuurlijk nog afwachten of het allemaal zo gaat lopen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Telegraaf

Reageer op artikel:
Conor McGregor onthult zijn ambitieuze UFC plannen voor 2020
Sluiten