Marlon Labrie
Marlon Labrie | LinkedIn Food & Drinks 19 september 2018

Conor McGregor lanceert zijn eigen Ierse Whiskey

Conor McGregor, de Ierse UFC vechter die we kennen van zijn vele kockouts, Trash talk en het legendarische gevecht tegen Floyd “Money” Maywheather, Gaat zijn grenzen verleggen. De in Dublin geboren MMA-vechter stapt even af van het vechten om iets totaal anders te gaan doen. McGregor ging zijn droom achterna en introduceert zijn eigen Ierse whiskey: Proper NO.12 Irish Whiskey. Een unieke whiskey die staat voor Ierland.

Proper No. Twelve whiskey

Voor Conor McGregor is het niet zomaar een projectje wat hij even uit de mouw schut. De vechtersbaas is al dik drie jaar bezig met zijn whiskey project. Hij sloot de handen in één met master distiller David Elber. Samen met David Elber ging hij aan de slag in de oudste whiskey distilleerderij van Ierland. De UFC vechter wilde niet zomaar een Whiskey op de markt brengen, hij wilde een whiskey maken die Ierland en zijn volk op de kaart zet.

Conor Mcgregor zijn roots

Conor McGregor komt uit Crumlin een wijk in Dublin. Een plek die dicht bij zijn hart staat en veel voor hem betekent. Het is de plek waar McGregor heeft leren vechten en hem gemaakt heeft zoals hij nu is. Crumlin is een plek waar Conor iedere dag nog steeds erg bij betrokken is en betrokken bij voelt.

Voor Conor McGregor was het geen klein project. McGregor en Elber creëerde samen in drie jaar tijd meer dan honderd whiskey blends waarvan alleen de beste gebruikt kon worden voor Proper No. 12 whiskey. Volgens Conor bestaat de whiskey uit de beste ingrediënten die de regio te bieden heeft, wat resulteert in een zachte whiskey met tonen van vanille, honing en gerookt hout. Dat klinkt niet verkeerd toch?

Om de introductie van de whiskey te vieren wil McGregor proosten op de hulpdiensten die er altijd als eerste bij zijn om te ondersteunen wanneer de pleuris uitbreekt. Bij iedere doos die verkocht wordt, doneert Conor vijf dollar aan lokale hulpdienst organisaties wereldwijd, wat op kan lopen tot maximaal één miljoen dollar per jaar. Mooi doel toch?

Conor McGregor Proper Whiskey

McGregor whiskey in Nederland

Benieuwd naar de bijzondere Whiskey? Helaas moeten we er in Nederland nog even op wachten. Proper NO.12 gaat deze maand als eerste in de verkoop in Ierland en de Verenigde Staten en zal daarna waarschijnlijk naar de rest van de wereld komen. We hadden verwacht dat de prijs erg hoog zou liggen maar dat valt gelukkig mee. Voor ongeveer 25 euro heb je al een fles Proper whiskey. Het is helaas nog niet bekend wanneer het goud gele goedje onze kant op komt. We kunnen wel zeggen dat we benieuwd zijn naar de whiskey.

GQ-Magazine

Reageer op artikel:
Conor McGregor lanceert zijn eigen Ierse Whiskey
Sluiten