Conor McGregor is bijna jarig en krijgt als cadeau een levensgroot beeld van zichzelf

Thomas Aalderink 11 jul 2018 Life

Na een periode van onrust en chaos is het inmiddels alweer een tijdje rustig rondom Conor McGregor. Nadat de UFC-vechter helemaal door het lint ging en met steekwagens begon te gooien, heeft hij zich even teruggetrokken. Heel verstandig. Nu is hij weer terug in het nieuws en dat heeft er alles mee te maken dat de Ier bijna jarig is.

Op 14 juli mag Conor McGregor alweer dertig kaarsjes uitblazen. Daar horen natuurlijk cadeaus bij, maar wat kun je een man die alles al heeft nog geven? Het antwoord is een levensgroot beeld van hemzelf natuurlijk! Althans, dat is hoe Edgar Askelovic uit Estland erover denkt. Hij is kunstenaar met als specialisatie beeldhouwen.

Conor McGregor vereeuwigd in steen

Het meer dan honderd kilo zware beeld gaat op de verjaardag van The Notorious getoond worden, maar via twitter hebben we alvast een voorproefje gekregen. De kunstenaar, die vooral bekend is onder de naam Aspencrow, is een groot fan en bewonderaar van de Ierse vechtersbaas. Dat wordt wel duidelijk uit wat hij vertelde tegen de Amerikaanse website Versus.

“Hij is een waar fenomeen – niet alleen een slimme atleet, maar ook een visionair. Om dit beeld te maken heb inspiratie gehaald uit beelden van het verleden, toen atleten nog als goden werden vereeuwigd. Ik heb dit gecombineerd met details uit werken van Michelangelo en hedendaagse graffiti om zo de moderne krijger vast te leggen in steen.”

Meer zien

Hierboven zie je alvast een voorproefje van het beeld dat de naam Atlas gaat dragen. Wil je meer zien van het beeld? Klik dan hier.

Reageer op artikel:
Conor McGregor is bijna jarig en krijgt als cadeau een levensgroot beeld van zichzelf
Sluiten