Kenneth Luijk
Kenneth Luijk Life 13 nov 2016

Breaking: Conor McGregor is nu officieel een UFC legende

Het stoelen gooien en de trash talking is voorbij, tijd voor het gevecht. Gaat Conor McGregor geschiedenis schrijven? Wordt hij de eerst UFC-vechter met twee titels in twee verschillende gewichtsklassen? Of is de lightweight kampioen Eddie Alvarez te hoog gegrepen? Volgens Alvarez wordt het een makkie en heeft de Ier helemaal geen recht op een titelgevecht. De winnaar is bekend: dit is wat er gebeurde!

De eerste ronde

Het publiek is duidelijk voor Conor McGregor. Alvarez begint meteen met een rake lowkick, maar daar blijft het bij. McGregor slaat Eddie Alvarez uit het niets tegen de vlakte, maar zonder resultaat: de Amerikaan staat gelijk op. McGregor blijft heel rustig en controleert het gevecht vanaf minuut 1. Alweer gaat Alvarez neer door een goede stoot van de Ier. Ongelooflijk. Alvarez heeft het zwaar. De lowkicks van de Amerikaan komen aan, maar dit is toch echt de ronde van Conor McGregor.

Legendarisch worden in wat je doet

Ronde 2

Weer een rake stoot van McGregor al vrij vroeg in de tweede ronde. Alvarez wil naar McGregor toe kruipen, maar weet gewoon niet in de buurt te komen. McGregor wil de hele wereld even duidelijk maken dat hij veel en veel beter is. Hij daagt Eddie uit en doet beide armen op zijn rug. Alvarez daarentegen laat zich niet gek maken. De Amerikaan swingt een paar keer, maar mist. Uiteindelijk weet Alvarez de Ier in de clinch vast te zetten, maar McGregor komt weer los en countert met een paar goede stoten.

Eddie gaat weer neer en dit keer is het over. De scheidsrechter heeft genoeg gezien en springt er tussen. ONGELOOFLIJK, HIJ DOET HET. Conor McGregor dames en heren is de nieuwe lightweight titeldrager. De eerste UFC-vechter ooit met twee titels in twee verschillende gewichtsklassen. Of zoals de Ier het zou zeggen: ‘We didn’t come here to take part, we came here to take over’.

Hoe McGregor vervolgens het publiek te woord stond, kunnen we niet voor je beschrijven. Het was weer legendarisch…

Reageer op artikel:
Breaking: Conor McGregor is nu officieel een UFC legende
Sluiten