Conor McGregor smijt steekwagen door busruit en verwondt andere UFC-vechters

Gisteren deden we een oproep aan Conor McGregor: “Kruip uit je geldpakhuis en doe iets positiefs voor de sport.” Nog geen dag later ging de Ierse vechtersbaas compleet door het lint en zette hij de UFC in kwaad daglicht. Tijdens de persconferentie voor UFC 223 ging de huidige lightweight kampioen volledig door het lint en verwondde daarbij twee andere vechters die hun wedstrijd nu moeten afzeggen.

Conor McGregor was ooit dé grote ster binnen de UFC. Hij is de reden waarom MMA de laatste jaren zo populair is, maar sinds zijn laatste gevecht in 2016 is het hard bergafwaarts gegaan. Hij stapte in de boksring om zijn zakken te vullen en ging liever via Twitter het gevecht aan dan weer in de ring te stappen. Hij misdroeg zich zo’n beetje overal waar hij kwam en afgelopen nacht werd het dieptepunt bereikt.

Het mag wel een keer klaar zijn met het geblaat van Conor McGregor

Conor McGregor draait door

The Notorious was aanwezig bij de persconferentie voor UFC 223. Dit evenement vindt dit weekend plaats en het belangrijkste gevecht van de avond is die tussen Max Holloway en Khabib Nurmagomedov. Dit gevecht is ook voor Conor McGregor van belang, want de winnaar mag zich kronen tot lightweight kampioen. De Ier gaat dus hoe dan ook zijn riem verliezen en daar is hij niet blij mee.

Dana White wilde hem best een kans geven om zijn riem zelf te verdedigen, maar Conor McGregor werkte niet mee. Toch is de Ier boos dat hij nu zijn titel kwijtraakt en die frustratie werd gisteren nog maar weer eens duidelijk. Samen met een aantal anderen ging hij door het lint. Zo vernielde hij een prullenbak en kreeg hij ruzie met de beveiliging.
Verblind door woede liet Conor McGregor zich helemaal gaan en gooide hij, zoals je in bovenstaande video kunt zien, een steekwagen door de de ruit van een touringcar. Bij deze actie liepen Michael Chiesa en Ray Borg, die in de bus zaten, verwondingen op. Beiden moeten nu hun aankomende gevecht afzeggen. Ook UFC vice-voorzitter Reed Harris zat in de bus en hij zei het volgende: “Ben in het ziekenhuis met een van mijn collega’s. Hij heeft mogelijk een gebroken hand overgehouden aan de aanval van Conor en zijn bende. Ik ben zelf gesneden door glas. We dachten dat we dood zouden gaan.”

Het einde van zijn carrière?

Conor McGregor heeft zich inmiddels zelf aangegeven bij de politie. Wat er nu met de gevallen ster gaat gebeuren is onbekend, maar Dana White is er helemaal klaar mee. Hieronder zie je zijn reactie op het hele voorval. Betekent dit het einde van de UFC carrière van Conor McGregor?

Reageer op artikel:
Conor McGregor smijt steekwagen door busruit en verwondt andere UFC-vechters
Sluiten