Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Uncategorized 19 jan 2018

Conor McGregor is en blijft voorlopig de UFC Lightweight titelhouder

Goed nieuws voor Conor McGregor. De flamboyante vechtersbaas mag zichzelf voorlopig nog gewoon de beste vechter in de lightweight divisie blijven noemen. Dit liet de UFC indirect weten toen de vechtsport organisatie bekend maakte dat het gevecht tussen Khabib Nurmagomedov en Tony Ferguson zal gaan om de interim titel.

De huidige interim kampioen wacht al meer dan een jaar op een kans om te vechten voor de echte titel, maar zal daarvoor dus eerst met de nummer twee van de ranglijst moeten afrekenen. Gemakkelijk zal dat niet gaan worden, want zijn opponent uit Dagestan is bezig aan een indrukwekkende reeks van 25 overwinningen. De fans kunnen in ieder geval niet wachten op dit gevecht dat zal plaatsvinden tijdens UFC 223 in Brooklyn.

De huidige interim kampioen: Tony Ferguson
De huidige interim kampioen: Tony Ferguson Getty Images / Zuffa LLC


Conor McGregor blijft de titelhouder

Het nieuws dat Khabib Nurmagomedov en Tony Ferguson het tegen elkaar gaan opnemen kwam begin deze week, maar het is vooral de toevoeging die gisteren kwam die opviel. Tijdens de persconferentie werd bekend gemaakt dat het om een gevecht gaat om de interim titel. Dit is opvallende, want niet lang geleden liet Dana White nog weten dat Conor McGregor snel de ring in moet als hij niet weer een riem wil kwijtraken zonder te vechten.

De Ier zal blij zijn met dit nieuws, want dit vergroot de kans dat hij later dit jaar de kans krijg om zijn titel te verdedigen. Conor is er nog steeds niet uit met de UFC, maar het is positief dat de MMA organisatie zijn titel nog niet wil afpakken. De UFC en ook wij fans willen natuurlijk niets liever dan dat de MMA Koning zijn terugkeer gaat maken in de octagon.Khabib Nurmagomedov versus Tony Ferguson

Wie hier niet blij mee gaat zijn is Khabib Nurmagomedov. De manager van de vechtersbaas uit Dagestan liet eerder nog weten dat zijn pupil echt niet gaat vechten voor een interim riem. The Eagle verloor nog nooit in de UFC en wil nu gaan strijden voor waar hij recht op heeft en niet voor een nep riem zoals zijn manager het noemt.

Welke riem er ook op het spel staat, wij kijken enorm uit naar deze partij. De lightweight divisie blijft één van de meeste aantrekkelijke divisies en beide vechters hebben bewezen dat ze van absolute wereldklasse zijn. Een interessante wedstrijd wordt het zeker op 7 april, want dat is wanneer Khabib Nurmagomedov en Tony Ferguson tegenover elkaar staan.

De uitdager khabib Nurmagomedov in zijn gevecht tegen Edson Barboza
De uitdager khabib Nurmagomedov in zijn gevecht tegen Edson Barboza Getty Images / Zuffa LLC

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Conor McGregor is en blijft voorlopig de UFC Lightweight titelhouder
Sluiten