Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Life 19 mrt 2019

Conor McGregor stelt exorbitante eis voor volgende UFC-gevecht

De schorsing van Conor McGregor is bijna ten einde en dat betekent dat er gekeken kan gaan worden naar zijn volgende gevecht. De UFC heeft al wel een idee, maar dit is mogelijk geen main event. De Ier zou dus al eerder op de avond in actie komen. Dat is de voormalig kampioen natuurlijk niet gewend, want hij is één van de grootste MMA-vechters van dit moment. Toch wil McGregor beste genoegen nemen met een gevecht in het voorprogramma, maar daar wil hij wel wat voor terugkrijgen.

Wat zijn eis is, maakte hij afgelopen weekend bekend tijdens een promotionele tour. Hij trok door Amerika om zijn Proper 12 whiskey aan te prijzen. Natuurlijk ging het niet alleen over drank, maar ook over zijn toekomst binnen de UFC. De aanwezige pers vroeg hem het hemd van het lijf en zo kwam ook een mogelijk co-main event ter spraken. Dit is het gevecht voor het grote gevecht van de avond.

Conor McGregor staat open voor co-main event

We kennen Conor McGregor als een kampioen die geen genoegen neemt met minder dan het hoogste en beste. Het kwam dus best als een verrassing dat The Notorious open staat voor een co-main event. “Ik ben klaar om te vechten, geen probleem. Als de UFC mij wil laten vechten in een co-main event om zo te laten zien dat vechters niet groter zijn dan het merk (UFC), dan heb ik daar geen probleem mee,” aldus Conor McGregor.

Direct daarna onthulde de Ierse vechter dat er wel wat tegenover moet staan. “Als ze mij willen gebruiken om hun merk te pushen, dan wil ik wel het deel hebben waar ik recht op heb. Laat mij maar vechten, maar eerste wil ik mijn aandelen. Dat is alles wat ik vraag.” McGregor wil dus niet meer geld hebben, maar een aandeel in de UFC.

Mike Pendleton on Twitter

VIDEO: Conor McGregor (@TheNotoriousMMA) discusses being in the co-main event, says he’d do it if the UFC gave him his “fair share of the company” https://t.co/YqGatmHXy5

The Notorious wil een deel van de UFC

Deze eis komt niet helemaal als een verrassing, want Conor heeft al vaker duidelijk gemaakt dat hij een zakenman is die meer wil dan alleen vechten. Hij wil meedelen in de promotie, maar UFC baas Dana White heeft al vaker duidelijk gemaakt dat hij daar geen trek in heeft. Toch lijkt er al wel een samenwerking te zijn, want Proper 12 Whiskey was duidelijk aanwezig als sponsor tijdens het gevecht tussen Conor McGregor en Khabib Nurmagomedov.

The Notorious weer opgepakt

De UFC wil dus best met de Ier samenwerking, maar het is natuurlijk nog maar de vraag of de vechtsport organisatie het ziet zitten om een deel van het bedrijf aan McGregor te geven. Logisch, want The Notorious is nog wel eens betrokken bij een incident, zo werd hij onlangs nog opgepakt. Waarom dat was, lees je hier.

Conor McGregor gaat het in zijn volgende gevecht mogelijk opnemen tegen een oude bekend. Wie dat is, lees je hier.

BJ Penn

Reageer op artikel:
Conor McGregor stelt exorbitante eis voor volgende UFC-gevecht
Sluiten