De wetenschap zegt: naar een concert gaan goed is voor je gezondheid

De lente is in aantocht en dat betekent dat het festivalseizoen weer gaat beginnen. Dat is goed nieuws voor muziekliefhebbers, maar ook voor mensen die gezonder willen leven. Uit Brits onderzoek is namelijk gebleken dat naar een concert gaan, goed is voor je gezondheid. Het maakt je gelukkig en zorgt dat je langer leeft.

Dat muziek goed voor je is wisten we natuurlijk al, maar dankzij Patrick Fagan weten we nu dat live muziek nog beter werkt. Hij ontdekte dat we al na twintig minuten bij een concert zo’n 21 procent gelukkiger worden.

Beter dan yoga

De testpersonen moesten verschillende psychometrische testen doen terwijl ze bezig waren met activiteiten die gezond zouden zijn. Denk aan: yoga, wandelen met de hond en een concert bijwonen. Ook hun hartslag werd constant gemeten om te zien wat de activiteit met een lichaam deed.

De concertgangers hadden een beter zelfbeeld en voelden meer verbondenheid met anderen. Hun humeur nam met 21 procent toe, terwijl dit met yoga en het uitlaten vond de hond slechts met 10 en 7 procent toeneemt.

? @electric_forest ? @billboard ..its more then #music 2 us • • • #techno #hardstyle #rave #festival #trap #dubstep #trance #edmlifestyle #dancemusic #gentlemen #classy #fashion #edmlife #edmfamily #lifestyle #luxury #drumandbass #progressive #michigan #festivalseason #festivalfashion #confetti #blue

Een bericht gedeeld door Gentlemenofedm (@gentlemenofedm) op

Bezoek een concert en leef langer

Naar een concert gaan zorgt er daarnaast niet alleen voor dat jij je gelukkiger en gezonder voelt, je bent ook daadwerkelijk gezond bezig. Volgens de onderzoeker kun je zelfs tot tien jaar langer leven wanneer je om de twee weken een concert of festival bezoekt, dus laat het festivalseizoen maar beginnen!

Reageer op artikel:
De wetenschap zegt: naar een concert gaan goed is voor je gezondheid
Sluiten