Onze 8 favoriete comedy series voordat Netflix bestond

De 90’s kids onder ons zullen dit ongetwijfeld nog herkennen. Je wandelde regelmatig de Fame in de Amsterdamse Kalverstraat binnen op zoek naar nieuwe DVD-boxen van jouw favo-sitcom. Want Netflix bestond nog niet. En man, wat zaten er goede series tussen. Ken jij deze series nog? Nee? Dan weet je wat jou te doen staat.

Frasier

Deze hitserie startte al 1993 en heeft een runtime gehad van elf jaar. De radiopsychiater die zelf ook wel een zielenknijper kan gebruiken werd vertolkt door de geniale Kelsey Grammer. Frasier heeft een lange periode op Netflix gestaan, laten we hopen dat ‘ie snel weer terugkomt.

Malcolm in the Middle

Het leven als middelste kind kan moeilijk zijn. Zeker als je broers complete debielen zijn, jouw moeder een dominant monster is en het je vader allemaal niet kan schelen. Deze serie werd keer op keer bekroond met een Golden Globe. Voor velen was dit ook de eerste ontmoeting met Bryan Cranston (a.k.a. Walter White). Fun fact: wist je dat bijna de hele cast van Breaking Bad bestond uit comedy acteurs?

Scrubs

Er zijn maar weinig series die comedy, drama en maatschappelijke zaken zo goed kunnen combineren als ABC’s hitserie Scrubs. De serie neemt je voor acht seizoenen mee in het leven en hoofd van de jonge dokter John Dorian (Zach Braff). Ja, dat klopt. We zeiden acht seizoenen, omdat we seizoen negen zo snel mogelijk weer willen vergeten. De laatste tijd hangen er veel geruchten in de lucht dat Scrubs wellicht terug gaat komen als een speelfilm. Als dat zo zou zijn…

Arrested Development

Goed, we zeiden dat dit een lijst zou worden van series voor het grote Netflix-tijdperk. Daar voldoet Arrested Development aan, maar hij staat ook in zijn volledigheid op de streamingdienst. Doe jezelf een plezier en ga dit bingen. Deze zelfbewuste ‘mockumentaire’ gaat over de Bluth familie. Als de vader van Michael naar het gevang moet voor fraude, moet hij het miljoenenbedrijf en zijn verwende familie bovenwater zien te houden. Een klus die vaker wel dan niet te groot blijkt te zijn voor een persoon.

Freaks and Geeks

Ooit willen weten hoe Seth Rogen, James Franco, Jason Segal en Linda Cardellini  elkaar leerden kennen? Dat gebeurde op de set van deze heerlijke high-school comedy serie. Freaks and Geeks verdiept zich in het wereldje van de buitenbeentjes en verstotelingen op de middelbare school. Ook deze serie heeft voor een lange tijd op Netflix gestaan. Hij is nu helaas niet meer te zien via de streamer, maar laten we hopen dat hij snel weer terugkeert.

Fawlty Towers

Met in de hoofdrol de geweldige en gortdroge John Cleese. Basil is de manager van de Fawlty Towers. Een prestigieus hotel met een waardeloze bedrijfsleider. Hij heeft een pesthekel aan zijn gasten, vrouw en personeel. Genoeg ingrediënten voor een goede comedy serie. Manuel!

The Simpsons

Deze comedy behoeft geen verdere uitleg. Het zijn The Simpsons, wat moeten we er nog meer aan toevoegen.

My Name Is Earl

Deze serie begon dertien jaar geleden. In Redneck State America werd Earl aangereden en tegelijkertijd miljonair. Nu hij inzag dat zijn slechte gedrag van vroeger voor dit karma zorgde, besloot hij zijn leven te beteren en het goed te maken met iedereen die hij vroeger dwars heeft gezeten. Het is jammer dat de serie nooit is afgemaakt. Tot op de dag van vandaag worden er nog steeds petities getekend om My Name Is Earl terug op ‘TV’ te krijgen.

Married… With Children

Ed O’Neill ken je nu van Modern Family, maar in zijn jongere dagen was hij de geliefde en gehate Al Bundy. De stereotype middelklasse familie man met een falend huwelijk en twee bloedjes van kinderen. Deze hitserie uit de late jaren tachtig is bekroond met zeven Golden Globes. Je moet er van houden, maar je kan er niet omheen.

Hebben we er een gemist?

Hebben wij jouw favoriete serie van vroeger nou niet in deze lijst gezet? Dat kan natuurlijk. Laat een comment achter in de Facebook-post of stuur een mail naar [email protected] en wie weet maken wij snel een nieuwe lijst op basis van jullie favoriete series. Wil jij nog meer ontvangen over de laatste Netflix releases? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Onze 8 favoriete comedy series voordat Netflix bestond
Sluiten