Alrik de Jong
Alrik de Jong Style 18 sep 2020

Colin Kaepernick Nike Icon 2.0. shirt in minuten uitverkocht

De NFL keerde Colin Kaepernick de rug toe, maar fans staan nog pal achter hem. Het speciaal door Nike geproduceerde Icon 2.0.-shirt was in een paar minuten na de release uitverkocht.

Het is alweer vier jaar geleden dat american footballer Colin Kaepernick niet stond, maar knielde tijdens het Amerikaanse volkslied. Deze actie voor een wedstrijd was een stil protest tegen politiegeweld en discriminatie. Na het seizoen wilde geen enkele club de protestsporter nog een contract geven. Hij spande een proces aan tegen de NFL voor collusie en bereikte een financiële schikking. Zijn professionele spelerscarrière kon hij echter niet hervatten.

Colin Kaepernick Nike Icon 2.0. shirt

Wel werd Colin Kaepernick het gezicht van Nike, dat daarmee voorlief nam een deel van zijn Amerikaanse klanten te verliezen. De sporter werd een symbool van de strijd voor meer gelijkheid en minder racisme in de Verenigde Staten. Om de historische gebeurtenis te eren, bracht Nike een speciaal Icon 2.0. shirt uit. Zo’n beetje direct na de lancering was het shirt nummer 7 op de rug uitverkocht.

“”Vier jaar geleden knielde ik om te protesteren tegen systemisch racisme en sociaal onrecht”, schreef Colin Kaepernick in een Instagram-bericht, waarin hij het Nike Icon 2.0. shirt onthulde. “Het was de dag dat het nummer op mijn shirt iets zou gaan vertegenwoordigen dat groter is dan football, iets groters dan mezelf. Sindsdien staat het nummer 7-shirt symbool voor het bevorderen van de bevrijding en het welzijn van de gekleurde gemeenschappen. Bedankt dat je ‘True’ blijft.”

In een paar minuten uitverkocht

Vier jaar na dato is er nog weinig veranderd in de Verenigde Staten, als de situatie al niet erger is geworden. Maar we kijken vooruit. De goede wil is er. Dat er miljoenen shirts met een dergelijke boodschap in een paar minuten de deur uitvliegen, geeft hoop. Hetzelfde gebeurde eerder overigens als met de sneakers Nike Air Force 1 ‘Colin Kaepernick’.

🎬 Check ook: Colin Kaepernick en Netflix werken aan docu-serie over racisme

Reageer op artikel:
Colin Kaepernick Nike Icon 2.0. shirt in minuten uitverkocht
Sluiten