Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 6 nov 2019

Colin Farrell als de iconische schurk Penguin in The Batman, geniaal

Wij zien het wel voor ons: Colin Farrell met zijn heerlijke Ierse accent als de iconische schurk Penguin in The Batman. Hijzelf lijkt het ook zien te zitten, te weten dat hij in gesprek is over deze rol met Warner Bros.

Penguin is een fictieve superschurk uit de DC Comics en na Joker een van de bekendste aartsvijanden van Batman. Hij dook voor het eerst op in Detective Comics deel 58 en lijkt ook een rol te spelen in de nieuwe film The Batman met Robert Pattinson in de hoofdrol.

‘Colin Farrell als Penguin in The Batman’

Eerder werd al bekend dat acteur Paul Dano de rol van schurk The Riddler gaat spelen en dat Zoë Kravitz in de rol duikt van Catwoman, waarvan nog niet duidelijk is of het in de film een heldin of slechterik wordt. Het lijkt een kwestie van tijd voordat Colin Farrell ook officieel wordt toegevoegd aan de cast. Regisseur Matt Reeves heeft laten weten de kwaadaardige Penguin aan het rijtje schurken toevoegen. Volgens onder meer Deadline is Colin Farrell daarover nu in een afrondend gesprek met filmdistributeur Warner Bros.

Sergio-EL on Twitter

Our Penguin is cold..sorry.. hot as hell ?? #colinfarrell #Penguin #oswaldcobblepot #TheBatman

In de stripboeken van DC Comics was Penguin nog niet een heel bekende schurk, maar daar kwam verandering in dankzij acteur Burgess Meredith. Hij speelde de schurk in de film Batman (1966) en in de gelijknamige serie. In 1992 speelde Danny De Vito (Batman Returns) de schurk en voor de serie Gotham (2019) is Robin Lord Taylor in de inmiddels iconische rol gekropen. Op de officiële bevestiging van Colin Farrell zul je nog even moeten wachten.

Zoë Kravitz als Catwoman

Maar ook zonder Colin Farrell krijgt de cast van The Batman al behoorlijk gestalte. Ons favoriete personage is nu al Catwoman, die gespeeld gaat worden door Zoë Kravitz. In de met een Emmy bekroonde serie Big Little Lies heeft ze laten zien over wat voor kwaliteiten ze als actrice beschikt. Lees hier meer over haar rol als het katachtige personage uit DC Comics.

Je moet overigens nog even geduld hebben: The Batman komt naar verwachting pas uit op 25 juni 2021.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Colin Farrell als de iconische schurk Penguin in The Batman, geniaal
Sluiten