Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 1 nov 2019

Neven uit Arrow en The Flash delen trailer voor zelfgemaakte sci-fi film

Stephen Amell en zijn neef Robbie Amell zijn door Arrow en The Flash bekende gezichten. Achter de schermen zijn ze al twee jaar bezig om hun eigen film te lanceren, middels crowdfunding. Op IndieGoGo vroegen ze fans om een steentje bij te dragen aan hun ambitieuze project: Code 8.

Code 8

In ruil voor een paar dollar kreeg je bepaalde merch, zoals je gewend bent van Kickstarter. Uiteindelijk werd het streefbedrag op tijd binnengehaald, en kon de korte science-fiction film in productie gaan. Het resultaat daarvan kunnen we nu bewonderen in de vorm van een eerste volledige trailer.

Code 8 speelt zich af in een wereld waarin 4 procent van de mensen geboren wordt met superkrachten. Dat klinkt lekker cliché, maar de Amell-neven hebben niet voor de superhelden-route gekozen. In hun wereld worden mensen met speciale krachten juist gediscrimineerd en buitengesloten. Vaak leven ze in extreme armoede, of gaan ze de misdaad in om te overleven.

Dat klinkt meteen al interessant. De film wordt geregisseerd door de relatief onervaren Jeff Chan. Hij leverde dit jaar zijn eerste volledige film af, en hield zich de afgelopen jaren vooral bezig met een paar korte films en series.

The Flash en Arrow sterren in actie

The Flash ster Robbie Amell speelt Connor Reed, een krachtige jongeman die moeite heeft om voor de medicijnen van zijn zieke moeder te betalen. Om alsnog rond te komen duikt hij in de criminele onderwereld, met aan het hoofd de illustere Garrett, gespeeld door Stephen Amell, zijn neef.

Verder kun je Fast and Furious acteur Sung Kang herkennen. Hij speelt het hoofd van een militaire politie-unit. Al met al belooft het een indrukwekkende korte film te gaan worden, en de eerste trailer stelt zeker niet teleur. Code 8 zal online beschikbaar zijn vanaf 13 december 2019.

Code 8 | Official Trailer (HD) | Vertical Entertainment

In a world where 4% of the population is born with varying supernatural abilities, a desperate young man possessing special powers clashes with a militarized police force after committing a series of crimes. Based on the short film. Starring: Stephen Amell & Robbie Amell Directed by: Jeff Chan In Select Theaters & On-Demand 12/13/19.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Neven uit Arrow en The Flash delen trailer voor zelfgemaakte sci-fi film
Sluiten