Manners Hotspot: cocktails drinken op sterniveau bij THE DUCHESS

Ben je een beetje bekend bent in Amsterdam? Dan heb je vast wel eens van het W hotel gehoord. Vijf sterren en dat vlak naast de Dam. Dit is zonder twijfel één van de beste hotels die je in onze hoofdstad kunnen vinden. Zeker als je van lekker eten houdt, want tegenover het W hotel vind je THE DUCHESS. Dit met een Michelinster bekroonde restaurant hoort bij het W hotel en is dé plek om je smaakpapillen te verwennen, en dat doen ze niet alleen met lekker eten.

Voor de verandering namen we eens plaats aan de bar om de nieuwe cocktailkaart onder de loep te nemen. Onze verwachtingen waren hooggespannen, want THE DUCHESS werd in 2015 natuurlijk niet voor niets uitgeroepen tot beste cocktail en hotelbar. Met goede moed trokken we ons netste overhemd aan en lieten we ons volledig in de watten leggen.

Klassiekers in een nieuw, doch traditioneel jasje

Bij THE DUCHESS werken ze volgens een filosofie die we zeker kunnen waarderen. De kracht van een goede cocktail zit hem in de ingrediënten en functionele techniek. Verwacht dan ook geen over gecompliceerde drankjes met allerlei tierelantijntjes. Aan de bar bij THE DUCHESS draait het om wat er in het glas zit. Dat zijn bijvoorbeeld echte klassiekers zoals de Old Fashioned, Negroni of Vodka Martini (voor een echte James Bond experience). Daarnaast wordt de kaart verrijkt met verschillende bijzondere en creatieve bespoke cocktails.

The Duchess

Om een goed beeld te krijgen, werden we getrakteerd om een smaakvol rondje door de kaart, maar we begonnen met een vrije keuze. Ons oog viel meteen op de drie absint cocktails. Dit groene drankje heeft een langlopende geschiedenis en wordt bij THE DUCHESS op verschillende manier verwerkt in een cocktail. Wij gingen voor de variant met limoen en komkommerwater, genaamd: Little Green Beast.

Deze wordt geserveerd op klassieke wijze waarbij het water via een fontein op een suikerklontje terecht komt en vervolgens in het glas valt. Langzaam ontstaat er een groene cocktail die liefhebbers van anijs zeker kunnen waarderen. Een goed begin van de avond en een mooi voorbeeld van hoe ze bij THE DUCHESS naar cocktails kijken.

Een viering van de beste ingrediënten

De vaardige barman zette de ene na de andere eenvoudig ogende cocktail voor onze neus. De Tomato and Soda, Truffel Cobbler, Hibiscus Gimlet, Thyme Fizz, Verbena Kir, Pistacchio Sour en meer smaakvolle creaties kwamen voorbij. Ieder zijn ze uniek, maar ze hebben ook allemaal één ding gemeen. Dat is dat ze nooit uit meer dan vier á vijf ingrediënten bestaan.

Het grote voordeel hiervan is dat je daadwerkelijk proeft wat je drinkt. Er wordt gebruik gemaakt van de beste ingrediënten. Alle toevoegingen en technieken die worden gebruikt zijn bedoeld om de basisingrediënten beter tot een hun recht te laten komen. Dit komt bijvoorbeeld prachtig naar voren bij de Truffle Cobbler en Tomato and Soda. Geen verwarrende kermis aan smaken en texturen, maar een viering van mooie ingrediënten. Precies wat een cocktail hoort te zijn,

Om de ervaring compleet te maken, kregen we ook een aantal hapjes voorgeschoteld. Net als de de cocktails waren deze niet ingewikkeld, maar wel bijzonder en vooral zeer smakelijk. Zo genoten we van venusschelpjes met ansjovisboter, krokante zwammen met truffel en een chocolade dessert dat nog steeds voorbij komt in onze dromen.

The Duchess

Een bijzondere en overheerlijke avond bij THE DUCHESS

Dit alles bij elkaar maakt een avondje barhangen bij THE DUCHESS een onvergetelijke en vooral hele smakelijk ervaring. De prachtige setting, bijzondere hapjes en bovenal de beste cocktails die we in het afgelopen jaar gedronken hebben. De prijzen liggen misschien iets hoger dan je gewend bent voor een cocktail. Maar geloof ons, ze zijn het stuk voor stuk waard. Meer weten over de The DUCHESS? Klik dan hier.

Reageer op artikel:
Manners Hotspot: cocktails drinken op sterniveau bij THE DUCHESS
Sluiten