Alrik de Jong
Alrik de Jong Hebbedingen 9 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe Coca-Cola x Star Wars flesjes bevatten OLED-lightsabers

Even een heerlijk stukje productdesign tussendoor. Coca-Cola heeft unieke flesjes in Star Wars-thema gelanceerd, met lichtgevende OLED-lightsabers op het etiket. Als je het flesje oppakt, geeft het zwaard licht. Geniaal.

Coca-Cola komt vaker met speciale edities rond grote gebeurtenissen als de Olympische Spelen en films als Star Wars. Nu is daar een derde partij aan toegevoegd: Inuru. Deze startup uit Berlijn is gespecialiseerd in smart packaging en kwam op het idee om flesjes met oplichtende lichtzwaarden te ontwikkelen.

Coca-Cola x Star Wars met OLED-lightsabers

Inuru heeft de nieuwe Coca-Cola x Star Wars flesjes zo ontworpen dat de OLED-lightsabers oplichten bij aanraking. Het flesje bevat een microbatterij met genoeg kracht om vijfhonderd keer opnieuw licht te geven bij aanraking. Het voordeel van de betreffende OLEDs (organische licht emitterende diodes) is dat ze voor een lage prijs in massa geproduceerd kunnen worden. Volgens Inuru gaat het om eco-vriendelijke diodes die niet gemaakt zijn van schaarse aardmetalen.

Rey-label vs. Kylo Ren-label

De Coca-Cola x Star Wars flesjes met OLED-lightsabers komen in twee varianten; eentje met een Rey label vs. Kylo Ren-label. Dit zijn de twee hoofdpersonen die het tegen elkaar gaan opnemen in de naderende film Star Wars: The Rise of Skywalker, de negende en laatste episode in de Skywalker-saga. Lees hier meer over de techniek en de totstandkoming van de flesjes.

Coca-Cola en Inuru hebben 8.000 Star Wars flesjes met een OLED-lightsaber geproduceerd, die tussen 6 en 22 december verkrijgbaar zijn in verschillende winkels in Singapore. Fans die een flesje willen bemachtigen, moeten via Instagram of Facebook een raadsel oplossen om erachter te komen waar de flesjes exact te vinden zijn. Ze komen helaas niet op de Nederlandse markt, voor zover ons duidelijk is. Vorig jaar maakte Inuru vergelijkbare flesjes, maar dan in kerstthema.

? Check ook: The Mandalorian showrunner stelt fans Baby Yoda gerust

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe Coca-Cola x Star Wars flesjes bevatten OLED-lightsabers
Sluiten