Pim Jansen
Pim Jansen Auto's & Motoren 9 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

Coboc Brooklyn One: een bijzonder stijlvolle elektrische fiets voor in de stad

Voor een beetje elektrische fiets ben je tegenwoordig al een godsvermogen kwijt. Is het dat wel waard? Jazeker, vooral bij de aanschaf van een e-bike is goedkoop vaak duurkoop. Het belangrijkste is dus dat je let op de specificaties. Een elektrische fiets moet immers voldoen aan je wensen, alleen dan haal je het meeste plezier uit je aankoop. Dat gezegd hebbende is de Coboc Brooklyn One elektrische fiets, ondanks de stevige prijsstelling, een absolute musthave voor de echte fietsfanaat.

Elektrische fiets met een minimalistisch ontwerp en maximale prestaties

Stel je even het volgende voor: een aluminium frame, een korte oplaadtijd van twee uur en een actieradius van dik 80 kilometer. Als je dat in één bike kunt verwerken, ben je een knappe jongen. Dat hebben we het nog niet over de sublieme vormgeving en de sportieve, down-to-earth uitstraling gehad. De motor van 250 Watt laat je genieten van korte ritten in de stad en neemt je net zo lief mee op avontuur buiten de stadsgrenzen. Is 250 Watt niet genoeg? Geen punt, je kunt namelijk ook kiezen voor een zwaardere variant met een 500 Watt motor.

Coboc-ONE-Brooklyn elektrische fiets

Lichtgewicht en toch een volwassen ‘look’

Met een gewicht van 14.1 kilo is de Coboc Brooklyn One het toonbeeld van technologische vooruitgang. Geen zwaar metalen frame, maar aluminium. Het komt niet alleen de snelheid, maar ook de wendbaarheid ten goede. De stevige Schwalbe Kojak 622-35 banden geven de elektrische fiets een krachtige uitstraling en stellen je in staat om op elk terrein uit de voeten te kunnen. De Li-Ion accu is goed voor een vermogen van  36V (352 Wh) en biedt voldoende ondersteuning. ?Check ook de Nederlandse Roetz-bike: een juweel van een fiets.

Coboc-ONE-Brooklyn elektrische fiets

Alles is relatief, ook de prijs

De One Brooklyn elektrische fiets heeft een kenmerkend radicaal minimalistisch uiterlijk dat bijdraagt aan de typische “bike messenger”-look. Een agressieve geometrie in combinatie met het lage gewicht dagen de fietser uit tot een dynamische rijstijl. De aandrijving is volledig onderhoudsvrij en is bijzonder stil en betrouwbaar. Voor zoveel moois betaal je uiteraard genoeg. 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Coboc

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Coboc Brooklyn One: een bijzonder stijlvolle elektrische fiets voor in de stad
Sluiten