Deze Clint Eastwood box is het ultieme cadeau voor je pa (+winactie)

November is aangebroken en de feestdagen staan om de hoek. Nu is het moment om cadeaus in te slaan voor je vrienden en familie. Wij gaan je daar uiteraard bij helpen en beginnen met een cadeautip voor je vader. We hebben namelijk een boxset gevonden met in de hoofdrol de legendarische Clint Eastwood, en die geven we ook nog eens weg aan drie van onze lezers.

Vraag je vader wie zijn favoriete acteurs zijn en er rolt waarschijnlijk een lijstje uit met kerels die de pensioengerechtigde leeftijd al ruim gepasseerd zijn. Het zijn de helden uit het verleden. Mannen die filmhistorie kleur hebben gegeven en verantwoordelijk zijn voor vele klassiekers. Dit lijstje is niet compleet zonder Clint Eastwood. De inmiddels 90-jarige acteur die vooral bekend is van een aantal iconische Westerns zoals The Good, The Bad, And the Ugly.

De Clint Eastwood Portraits box

Verder was hij te zien als Britse soldaat in de fantastische tweede wereldoorlog-film Where Eagles Dare en speelde hij de meest gewelddadige en meedogenloze agent ooit: Dirty Harry. Maar we doen Clint Eastwood echt te kort als we alleen naar het ‘verre’ verleden kijken. Ook toen hij niet meer de jongste was, heeft hij een aantal uitstekende films afgeleverd. Niet alleen als acteur, maar ook als regisseur. Vijf van zijn recente parels zijn nu gebundeld in één prachtige box. We zetten ze voor je op een rij.

Invictus (2009)

Geregisseerd door Clint Eastwood

In deze film speelt Morgan Freeman niemand minder dan Nelson Mandela. Het is 1995 en hij is net begonnen aan zijn eerste termijn als president. Zijn belangrijkst doel op dat moment was om de witte en zwarte inwoners van Zuid-Afrika dichterbij elkaar te brengen. Hij maakt hiervoor gebruik van het wereldkampioenschap rugby dat plaatsvindt in zijn land. Dat hoeft Mandela gelukkig niet alleen te doen, want hij krijgt hulp van de aanvoerder van het Zuid-Afrikaanse rugbyteam: Francois Pienaar, gespeeld door Matt Damon.

American Sniper (2014)

Geregisseerd door Clint Eastwood

American Sniper vertelt het verhaal van Chris Kyle. Hij was één van de meest succesvolle sluipschutters uit het Amerikaanse leger. Tussen 1999 en 2009 vestigde hij record naar record. In Amerika was hij een held, maar in Irak noemden ze hem “de duivel.” In deze film zien we hoe Chris Kyle, gespeeld door Bradley Cooper, een oorlogsheld werd, maar komt ook de keerzijde van dit succes aan bod. Thuiskomen na wat hij heeft meegemaakt is namelijk niet makkelijk.

Sully (2016)

Geregisseerd door Clint Eastwood

Op 15 januari 2009 maakte Chesley ‘Sully’ Sullenberger een noodlanding op de Hudson River in New York. Hij redde daarmee de levens van 155 passagiers en werd door het publiek en de media als held onthaald. Een prachtig verhaal, dat toch een donker randje kreeg. Op de achtergrond ontvouwde zich namelijk een onderzoek dat zijn reputatie dreigde te verwoesten. Hoe het uiteindelijk zo ver kon komen dat een held moest vrezen voor zijn carrière zie je in deze film, met Tom Hanks als Sully.

The Mule (2018)

Geregisseerd door Clint Eastwood
Met Clint Eastwood in de hoofdrol

De laatste film waarin Clint Eastwood zelf de hoofdrol speelde. In The Mule speelt hij Earl Stone. Een man van in de tachtig die zijn bedrijf heeft moeten sluiten en volledig failliet is. Geld om met pensioen te gaan is er niet en dus neemt hij een nieuwe baan. Een lekker makkelijke baan. Het enige wat hij hoeft te doen is rijden van A naar B. Een makkelijke en onbezorgde manier om toch nog wat geld binnen te krijgen. Althans, dat denkt hij. Het verhaal wordt opeens een stuk ingewikkeld wanneer blijkt dat hij is ingelijfd als drugskoerier voor een Mexicaans drugskartel.

Richard Jewell (2019)

Geregisseerd door Clint Eastwood

In 1996 ontsnapte de Olympische Spelen aan een aanslag. Er was een bom geplaatst in Atlanta. Gelukkig werd deze ontdekt door beveiligingsmedewerker Richard Jewell. Hij waarschuwde de ordediensten en de bom werd onschadelijk gemaakt. Logischerwijze werd Jewell als held onthaald. Met zijn actie redde hij tenslotte vele mensenlevens. Een mooi heldenverhaal zou je misschien denken, maar hier stopt het niet. Al snel verandert hij van held in verdachte en keert het hele land zich tegen hem.

Win de Clint Eastwood box

Een prachtige verzameling Blu-ray films die stuk voor stuk de moeite waard zijn, gebundeld in één box. Je kunt Clint Eastwood Portraits box hier bestellen, maar wij geven ‘em ook weg. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen, is Mannersnl volgen op Instagram. Stuur ons daar vervolgens een DM met daarin je naam en adres, en wie weet win jij deze prachtige boxset.

Op zoek naar nog meer toffe boxsets? Ga dan snel naar bol.com, want daar zijn ze nu extra scherp geprijsd.

Reageer op artikel:
Deze Clint Eastwood box is het ultieme cadeau voor je pa (+winactie)
Sluiten