accessories 9 feb 2018 Redactie

10 classic items voor je wintergarderobe

Heb je alle items in huis om lekker warm te blijven én stijlvol de straat op te gaan? Met deze tien kledingstukken ben je honderd procent winterproof zonder in te leveren op kwaliteit van je voorkomen.

1. Wollen overcoat

Een wollen jas is de meest functionele en elegante optie om de koude straten te trotseren. Gewone wol en regen gaan helaas niet bijzonder goed samen, dus zoek naar een wollen jas die waterafstotend is gemaakt. Kun je de juiste variant niet vinden, overweeg dan de aanschaf van een paraplu. Sowieso stijlvol en handig.

2. Donkere jeans

Wit is zomer, donker is winter. Aangezien de Nederlandse winter tot dusver een grauwe aangelegenheid is, sta je met een donkerblauwe of zwarte jeans als nog in het zonnetje. Het ziet er namelijk op en top strak uit. Daarbij vallen moddervlekken en andere narigheid minder goed op.

3. Wollen sokken

De nummer één regel voor soldaten in de Tweede Wereldoorlog: houd je sokken droog! Koude voeten staan gelijk aan een koud lichaam. Dankzij een paar wollen sokken zitten je voeten er gegarandeerd warmpjes bij tijdens koude dagen.

4. Leren jack

Leren jackets zijn eigenlijk altijd goed. Ze houden je warm, droog en voorzien je van een coole uitstraling. De huidige trend neigt richting biker jackets met een extra dikke voering. In combinatie met een donkere jeans en stevige boots zit je sowieso goed.

5. Tweed Blazer

Deze stof houdt mensen op het platteland al een eeuw warm en heeft sinds een aantal jaar opnieuw z’n weg richting de stad gevonden. Deze classic is door elke denkbare gentleman gedragen, van prins Charles tot Sean Connery,en kan met gemak gecombineerd worden met ieder ander item in deze lijst.

6. Gebreide truien

Ze houden je warm, punt. Draag ze, in de juiste kleuren combinatie, over een overhemd of onder een open overcoat. Kom maar door met die kou!

7. Sjaals

Sommige mannen hebben een afkeer van sjaals, omdat ze bestempeld worden als minder mannelijke accessoires. Wij zijn het daar niet mee eens. Een mooi exemplaar van wol, kasjmier of zijde kan prima werken als toevoeging voor je totale outfit. O ja, bijna vergeten, een sjaal houdt de kou buiten.

8. Boots

Een paar stevige boots komt altijd van pas op dagen dat het er heftig aan toe gaat buiten. Dus zodra een sneeuwstorm z’n intrede doet, is een paar goed gevoerde boots je beste vrienden.

9. Coltrui

De coltrui is een slim alternatief voor een overhemd met stropdas, mits juist gevormd en gemaakt van stoffen als kasjmier of merinowol.

10. Leren handschoenen

Niemand wil een vergadering binnenlopen met ijskoude handen. Leren handschoenen doen één ding onverbiddelijk goed; ze houden je handen warm. En wat ons betreft een tijdloze stijlklassieker. Sterkte de komende maanden!

Reageer op artikel:
10 classic items voor je wintergarderobe
Sluiten