Alrik de Jong
Alrik de Jong | LinkedIn Shoes 24 jun 2019

Waarom iedere man een paar Wallabees moet hebben

Mocht je nog op zoek zijn naar unieke schoenen die stijl uitstralen, uniek zijn, nostalgie ademen, comfortabel lopen en weer eens wat anders zijn dan die eeuwige sneakers, dan is het tijd voor Wallabees van Clarks Originals. Je weet wel, dat model dat je in de jaren ook al 90 droeg. Nu weer helemaal terug.

Clarks Originals Wallabees

In de jaren 90 was daar ineens het model Wallabee van Clarks Originals. Razend populair werden ze dankzij de hiphopscene van de jaren 90. Spekzolen, opmerkelijke vorm, veel comfort. De schoenen bleven lange tijd populair, maar ebden langzaam weg uit het straatbeeld. Voorgoed, dachten we. Maar ze zijn weer terug, en hoe?! Suède, gladleer, alle kleuren. Het is als je het ons vraagt, en hier krijgen we helaas niet voor betaald door Clarks, dé schoen van dit moment. 5 reden om ze te overwegen.

clarks wallabees, wallabee, suede, schoenen, kopen, hot, terug

Lekkere geschiedenis

We hebben het nu wel over de jaren 90, maar Clarks Wallabees werden in 1967 voor het eerst op de markt gebracht. In Jamaica was het type schoen al populair, als onderdeel van een strak pak dat gedragen werd door zogeheten rude boys. Dankzij Jamaicaanse immigranten werden Clarks Wallabees in de jaren 80 dan ook populair in de rapscene van New York. En dankzij onder anderen Ghostface Killah van Wu-Tang Clan werden de schoen in de jaren 90 een icoon.

Geen sneakers, geen nette schoenen, maar iets daartussenin

Of je nou een pak of casual outfit draagt, je twijfelt vast wel eens tussen de nette schoenen en sneakers. De gulden middenweg: Clarks Wallabees. Stijlvol genoeg voor onder een pak (moet je het wel een beetje goed combineren) en comfortabel genoeg om de hele dag op te lopen. Ook de perfecte schoenen voor onder een korte broek.

Uniek, maar niet gezocht

De Wallabee mag dan weer terugzijn, zo populair als in de jaren 90 zijn ze nog niet. Het model is op dit moment nog uniek. Iedereen kent de Clarks Wallabees, niemand draagt ze nog. Maar als ze jou erin zien lopen zijn ze om. Toegegeven: zo kwamen wij ook op het idee om ze afgelopen weekend weer eens aan te schaffen.

Veel keuren en stoffen

Vroeger had je een paar kleuren en modellen, nu heb je ze in veel meer kleuren en stoffen. Van groen en geel tot zwart en pastelrood, zowel hoog als laag. Onze favoriet is echter de lage variant van de Clarks Wallabee in het Esdoorn Suede. Check hier het overzicht. Ze kosten gemiddeld 160 euro.

clarks wallabees, wallabee, suede, schoenen, kopen, hot, terug

Vette special editions

Er bestaan coole special editions van Clarks Wallabees. Onlangs kwam Clarks samen met Wu-Tang Clan, de hiphopgroep die de Wallabee groot maakte, met dit model. Maar er zijn veel meer vette special editions te vinden.

Check ook onze top 6 canvas sneakers, een van de grote schoenentrends voor de lente/zomer 2019.

Reageer op artikel:
Waarom iedere man een paar Wallabees moet hebben
Sluiten