Redactie
Redactie Food & Drinks 20 apr 2016

Cigar Stories #4: Waar rook je een sigaar?

Een sigaar roken is als een goede whisky drinken; het vereist kennis en liefde. De komende weken legt sigarenliefhebber Ambroos Broer van CigarRadar.com in zes blogs uit hoe je van een voorzichtig geïnteresseerde roker verandert in een heuse pro. Oftewel: cut through the fog!

Klik hier voor alle cigar Stories van Ambroos. 

‘Nu je weet met welke sigaar je kunt beginnen en hoe je die als een gentleman behandelt, zal je jezelf wellicht afvragen waar je er goed van kunt genieten.

Als je omgeving er geen moeite mee heeft als er aroma achterblijft, kun je natuurlijk prima binnenshuis roken. In dat geval is er geen betere plek dan je ligbad. Je kunt namelijk onmogelijk meer ontspannen dan wanneer je een sigaar rookt terwijl je geboortepak wordt omhelsd door warm water. Als je geen bad hebt en toch binnenshuis wil roken, kun je beter wel iets aantrekken vanwege het gevaar van het onverwachts vallen van brandend as.

De meest ideale thuissituatie is toch wel de mancave. Totdat de overheid de aanwezigheid van deze exclusieve plek voor mannen verplicht voor alle woningen, is het helaas niet voor iedereen weggelegd. Een mooie thuisplek kan zich uiteraard ook buitenshuis bevinden in de vorm van een tuin, balkon of dakterras. Tenzij deze uit de wind, overdekt, verlicht en voorzien is van een warmtebron, ben je wel afhankelijk van de weergoden. Een goede huiselijke rooksetting is wat mij betreft niet lastig te vinden, zolang die zich maar in andermans huis bevindt.

Zelf rook ik veruit de meeste sigaren in een sigarenwinkel

Buiten de deur kun je opzoek gaan naar een horecaterras dat aan de juiste condities voldoet. Een cigar lounge is wat dat betreft een optie die meer zekerheid biedt. Ondanks de opmars van ‘het kwalitatieve roken zijn cigar lounges helaas nog zeer zeldzaam. Een aantal deftige hotels als bijvoorbeeld The Grand in Amsterdam en Des Indes in Den Haag zijn uitgerust met een cigar lounge. Hier kun je dus ook zonder kamerreservering terecht voor een stukje ontspanning.

Zelf rook ik veruit de meeste sigaren in een sigarenwinkel met rookgelegenheid. Uiteraard heb ik daar meer keuze dan wanneer ik voor mijn eigen humidor (een bewaarkist om sigaren in goede conditie te houden, red) sta, maar vooral vanwege het goede gezelschap. In tegenstelling tot de vaak rustige hotellounges, heeft zo’n winkel altijd wel een lotgenoot of eigenaar aanwezig om de behoefte aan sociaal contact te kunnen stillen. La Casa del Habano The Hague is een goed voorbeeld van zo’n winkel en zelfs voor liefhebbers buiten de regio de moeite waard om een keer te bezoeken.

[RELATED_ARTICLE article_id=”270703″]

Reageer op artikel:
Cigar Stories #4: Waar rook je een sigaar?
Sluiten