Deze opgebouwde kerk is de ultieme (luxe) mancave

Het is een probleem wat je wereldwijd ziet: de leegloop van de kerk, waardoor de oude gebouwen eigenlijk een andere bestemming moeten krijgen. In Nederland zijn er heel wat projecten waarbij de kerk omgetoverd wordt tot een winkelcentrum of tot een plek waar je kunt wonen. In Australië doen ze er echter een schepje bovenop. In Norman Park heeft architect David Hansford de Church House gemaakt. Dat is een kerk en een droomhuis in één.

De Church House is een kerk waar je in wil wonen

Volgens de architect is de Church House een uitbreiding van het erfgoed dat de kerk is en dat verlengd is met een luxueus huis. Het is een combinatie tussen het oude en het nieuwe, waarbij er ook rekening is gehouden met de manier waarop het huis wordt verwarmd of juist in de zomer wordt gekoeld. Er is gebruik gemaakt van zonnepanelen om het huis zo groen mogelijk te maken, terwijl het tegelijkertijd niet te futuristisch wil ogen.

Church House

De kerk is eigenlijk veranderd in een grote, luxe mancave. De Church House beschikt over een fijne bar om te drinken, en een pooltafel om te laten zien wie het beste kan biljarten. Ook is er een grote tafel om aan te dineren en een fijn zit gedeelte als je even wil bijkomen.

De rest van het huis mag er ook zijn. Het is allemaal erg modern en volgestopt met design-achtige elementen. Met name de grote tuin, het heerlijke zwembad en het gebruik van grote glazen ramen valt in een positieve manier op. Het klinkt in eerste instantie wat vreemd om een oude kerk te koppelen aan een modern huis, maar wie een blik werpt op de foto’s die er van gemaakt zijn, kan er eigenlijk alleen maar verliefd op worden. Wil je zelf een mancave? Laat je dan door deze voorbeelden inspireren.

Church HouseChurch HouseChurch HouseChurch HouseChurch HouseChurch HouseChurch HouseChurch HouseChurch HouseChurch House

 

Reageer op artikel:
Deze opgebouwde kerk is de ultieme (luxe) mancave
Sluiten