Churandy Martina bewijst opnieuw dat hij de Koning van de positiviteit is

Als we zeggen “ik ben blij” dan weet je waarschijnlijk wel over wie we het gaan hebben. Churandy Martina is een sportman om trots op te zien. Niet alleen vanwege zijn sportprestaties, maar vooral omdat hij een fantastisch mens is. Of hij nu wint, verliest of gediskwalificeerd wordt en een Olympische medaille moet inleveren, deze man blijft positief. Gisteravond was hij weer op z’n best.

Eerder deze week was Churandy Martina ook al lekker op dreef tijden het EK in Berlijn. De sprinter uit Curaçao liep afgelopen dinsdag de 100 meter in 10,16 seconden en zo snel wij hij dit seizoen nog niet geweest. Helaas was het niet genoeg om zijn Europese titel uit 2016 te prolongeren. Het was zelfs niet genoeg voor een medaille, want Churandy Martina kwam als zesde over de streep. Het goud ging ditmaal naar de Brit Zharnel Hughes die een tijd liep van 9,95 seconden.

Churandy Martina pakt brons bij estafette

Een zesde plek is normaliter niet iets waar een atleet van zijn kaliber blij mee is, maar Churandy is geen gewone atleet. De 34-jarige positiviteits-baas bekijkt alles van de zonnige kant en zo ook deze wedstrijd. Op een manier zoals alleen hij dat kan, staat hij de NOS te woord en je raadt het al: Churandy is blij. Toch moest zijn mooiste moment voor de camera nog komen.

Gisteravond stond hij niet alleen voor de camera, maar samen met zijn estafette-maatjes: Hensley Paulina, Christopher Garia en Taymir Burnet. Samen liepen ze 400 meter in een tijd van 38,03 en dat was genoeg voor brons. Op de valreep werd er dus toch nog een medaille gewonnen door de mannen op dit EK. Een topprestatie en dat leverde natuurlijk ook weer een prachtig interview op.

De Bronzen 4×100 meter, met Churandy Martina.

NOS Sport on Twitter

De laatste medaille van de Europese kampioenschappen is voor de estafettemannen. Zij pakken ? op de 4×100 meter. En aan de support lag het niet → https://t.co/bhEbb0GBEE https://t.co/erajUu7aHE

Koning van de positiviteit

Samen met zijn teamgenoten stond Churandy Martina voor de microfoon van Jeroen Stekelenburg. In dit interview heeft de sprinter met gouden tand het natuurlijk over de wedstrijd en wat hij nu gaat doen, maar het hoogtepunt is de levensles die hij ons allemaal wil meegeven. Helaas mogen we de video van de NOS niet in dit artikel plaatsen, dus klik hier om opnieuw te genieten van de Koning van de positiviteit: Churandy Martina. Held.

NOS

Reageer op artikel:
Churandy Martina bewijst opnieuw dat hij de Koning van de positiviteit is
Sluiten