Christopher Nolan dropt nieuwe Tenet trailer in Fortnite, check ‘m hier

Zelfs Christopher Nolan kan niet aan Fortnite ontkomen. De regisseur van de Batman-trilogie, Inception, Interstellar en andere topfilms komt binnenkort met de blockbuster Tenet, waarvan de nieuwste trailer gisteren zijn debuut maakte in het immens populaire spel.

Als Christopher Nolan met een nieuwe film komt, dan is dat al een reden om een bioscoopticket aan te schaffen. Het is een van de weinige grote regisseurs die anno 2020 nog op die manier alleen al op basis van zijn naam volle zalen kan trekken.

Christopher Nolan’s Tenet

Daardoor is het ook mogelijk dat we zo dicht op de release nog bijna niks over Tenet weten. Ja, het is een spionagefilm waarin men de hele wereld overgaat, waarin de tijd een belangrijk concept is. Maar verder weten we qua verhaallijn en setting nog verrassend weinig.

Dat is heerlijk verfrissend. Tegenwoordig spoilen studio’s praktisch al hun films al in de eerste paar trailers. Ook de nieuwste trailer van Tenet houdt de boel lekker vaag, al komen we wel meer te weten over het personage van John David Washington.

Fortnite als bioscoop

Maak je geen zorgen, je hoeft niet Fortnite te downloaden om de trailer te checken. Die is na de première in de videogame namelijk ook op YouTube geplaatst. Je kunt de video hieronder checken.

Ook voor The Rise of Skywalker werd Fortnite ingezet, destijds om een scène te tonen. J.J. Abrams kwam zelfs als een virtueel personage op het podium om de clip te presenteren. Ook zal ergens deze zomer een klassieke Nolan-blockbuster getoond gaan worden in het spel.

Ja, dat lees je goed: spelers kunnen in een virtuele biscoop binnen een videogame een Nolan-film gaan checken. Daarover wordt later bekendgemaakt.

De grote test voor Hollywood

Tenet is niet alleen de grootste blockbuster van dit jaar voor Warner Bros., maar überhaupt een zeer belangrijke titel voor Hollywood. Het wordt een belangrijke test voor de hele industrie.

Door de huidige pandemie zijn talloze blockbusters uitgesteld. De film van Christopher Nolan is de eerste grote titel die wél weer naar de bioscoop gaat komen. Tenet staat nog steeds op de planning voor 17 juli.

Daarna volgen onder andere Mulan, The Spongebob Movie: Sponge on the Run en Wonder Woman 1984. Alle studio’s en productiehuizen zullen reikhalzend uitkijken naar wat Tenet in de bioscoop op gaat leveren. Blijven de zalen leeg? Of kan de film gespreid met halve zalen alsnog genoeg in het laatje brengen?

Groot risico?

Naar verluidt staat Nolan erop dat zijn film gewoon op de geplande datum uitkomt, juist ook als steun aan de bioscopen.

Maar de film kostte meer dan 205 miljoen dollar om te maken, zonder overige kosten zoals marketing. We hebben het niet over een indiefilm. Een release in juli brengt een hoop risico’s met zich mee. De kans is immers groot dat dezelfde film in, laten we zeggen, juli 2021 wel weer vollere zalen kan trekken.

Voorlopig houden Warner Bros. en Christopher Nolan zich in ieder geval aan de eerder gecommuniceerde releasedatum. Als die alsnog opgeschoven wordt, dan is de kans zeer groot dat de eerder genoemde blockbusters die kort erna uitkomen ook drastisch zullen worden uitgesteld.

Reageer op artikel:
Christopher Nolan dropt nieuwe Tenet trailer in Fortnite, check ‘m hier
Sluiten