Transformatie-koning Christian Bale is totaal onherkenbaar in nieuwe film

Veel acteurs worden vooral gecast op basis van hun uiterlijk. Ze hebben gewoon precies het gezicht dat bij een bepaald karakter past en worden daarom uitgenodigd voor de rol. Daarnaast heb je ook nog acteurs die ongekend veelzijdig zijn. Niet alleen in hun acteerkunsten, maar ook fysiek. Christian Bale is daar het ultieme voorbeeld van. Hij is de transformatie-koning en dat bewijst hij in Vice opnieuw.

De man die we vooral kennen van zijn optreden als Batman in de briljante Dark Knight trilogie is enorm veelzijdig. Van Superheld tot psychopaat en van oplichter tot rekenwonder. Daar komt nu ook vicepresident bij, want Christian Bale heeft de hoofdrol te pakken in Vice. Hij zal daarin Dick Cheney gaan spelen en voor wie het niet weet: dat was de man die acht jaar lang vicepresident was onder George W. Bush.

Christian Bale als vicepresident

Voordat hij plaats nam naast Bush jr. was hij stafchef van het Witte Huis, zat hij tien jaar in het Huis van Afgevaardigden, was hij minister van Defensie onder Bush Sr. en werkte hij als bestuursvoorzitter voor een bedrijf in de energie-industrie. Een flink cv, maar de film richt zich vooral op zijn periode als vicepresident. Begrijpelijk, want Dick Cheney is één van de meest invloedrijke vicepresidenten ooit en heeft het nodige voor elkaar gekregen.

VICE | Official Trailer

IN THEATERS CHRISTMAS. VICE explores the epic story about how a bureaucratic Washington insider quietly became the most powerful man in the world as Vice-President to George W. Bush, reshaping the country and the globe in ways that we still feel today.

In Vice gaan we zien hoe hij dit allemaal bereikt heeft en zo een alles behalve doorsnee vicepresident werd. Onlangs verscheen de eerste trailer en die oogt veelbelovend, maar vooral de transformatie van Christian Bale springt in het oog. Hij is behoorlijk wat aangekomen en totaal onherkenbaar. Groot compliment voor de acteur en het team dat hem geholpen heeft om hem zo goed op Dick Cheney te laten lijken.

Links: Christian Bale, rechts: Dick Cheney
Christian Bale als vicepresident Dick Cheney

Naast de transformatie van Christian Bale valt op dat de trailer behoorlijk spectaculair is. Voor een film die over politiek gaat, zien we behoorlijk wat actie en het tempo lijkt hoog te liggen. Het ziet er hoe dan ook allemaal zeer veelbelovend uit. Daarnaast is ook de cast van een hoog niveau. Zo zien we naast Christian Bale ook Steve Carell, Jesse Plemons, Sam Rockwell (als George W. Bush) en Amy Adams.

Vice in de bioscoop

Alle ingrediënten lijken dus aanwezig voor een uitstekende film. Het eindresultaat laat alleen nog wel even op zich wachten, want Vice staat gepland voor 28 februari. Vanaf die dag zal hij ook in de Nederlandse bioscopen draaien.

Meer toffe transformaties zien waarbij de acteur totaal onherkenbaar is? Check dan vooral hier hoe Tom Hardy veranderd is voor zijn rol als Al Capone in de film Fonzo.

Complex

Reageer op artikel:
Transformatie-koning Christian Bale is totaal onherkenbaar in nieuwe film
Sluiten