Star Wars-icoon terug als Darth Vader en tijdgeest Obi-Wan Kenobi onthuld

Het Twitter-account van Star Wars heeft bevestigd dat Hayden Christensen terugkeert als Darth Vader in Obi-Wan Kenobi. Het wordt een feest der herkenning, want Ewan McGregor speelt het titelpersonage in de toekomstige serie op Disney Plus.

Obi-Wan Kenobi is een nieuwe Star Wars-serie over de gelijknamige Jedi-ridder, die op dit moment in de maak is onder het dak van Disney Plus. Naast de Darth Vader-acteur is ook de tijdgeest onthuld.

Hayden Christensen terug als Darth Vader

“Hayden Christensen keert terug als Darth Vader en vergezelt Ewan McGregor in de nieuwe Original. De serie speelt zich 10 jaar na de dramatische gebeurtenissen in Star Wars: Episode III: Revenge of the Sith af. De serie komt naar Disney Plus”, aldus de Star Wars-franchise op Twitter.

De productie van de Star Wars-serie gaat begin 2021 van start.

Ewan McGregor als Obi-Wan Kenobi

Naast Hayden Christensen als Darth Vader en Ewan McGregor als Obi-Wan Kenobi worden er steeds meer namen bekend die bij het project betrokken zijn. Deborah Chow (Better Call Saul, American Gods, The Mandalorian) gaat de serie regisseren en wordt de showrunner. Hossein Amini (Drive, McMafia) en Joby Harold (Awake, King Arthur: Legend of the Sword) schrijven het script.

hayden christensen, anakin skywalker, darth vader, obi-wan kenobi, ewan mcgregor
Hayden Christensen als Anakin Skywalker, op weg naar de dark side (Afbeelding: Lucasfilm)

Obi-Wan Kenobi is een sleutelpersonage in de negendelige Star Wars-saga. Het was al even bekend dat Disney Plus een serie over de Jedi maakt en dat Ewan McGregor opnieuw in die rol kruipt. De Schotse acteur speelde de Jedi ook in Star Wars: Episode I, Episode II en Episode III (1999-2005), de films waarin het pad van de jonge Anakin Skywalker (Hayden Christensen) naar de Dark Side wordt gevolgd. Wat gebeurde er na die films? Hoe richtte Darth Vader zijn imperium op? We weten het binnen aanzienlijke tijd. Toch wel lekker hoor, dat Disney Plus.

🎬 Check ook: The Mandalorian: weten we al welke Jedi Master Baby Yoda gaat trainen?

Reageer op artikel:
Star Wars-icoon terug als Darth Vader en tijdgeest Obi-Wan Kenobi onthuld
Sluiten