Huh? Chris Evans wil Captain America niet meer spelen (en dit is waarom)

Er is altijd wel wat nieuws te lezen over de Marvel Cinematic Universe, maar het laatste nieuws komt als een klap. Chris Evans wil na Avengers 4 stoppen met zijn rol als Captain America.

De echte Marvel-fan kent Chris als Johnny Storm (The Human Torch) in de matige verfilming van The Fantastic Four, maar hij begon pas echt te shinen als Steve Rogers. Als je nu aan The Avengers denkt, zie je al snel Captain America voor je, maar helaas: Chris Evans heeft aangegeven dat hij na de vierde film wil stoppen.

De dood van Captain America?

Captain America heeft drie ijzersterke films gekregen. Hij maakt onderdeel uit van The Avengers, dus het is raar om hem te moeten missen in de Marvel Cinematic Universe. Net als Robert Downey Jr. is hij eigenlijk wel een beetje klaar met de rol. Dit komt echter wel als een verrassing, omdat hij vorig jaar nog iets heel anders zei. Hij was toen nog in de mindset dat hij de rol van Captain America voor altijd op zich zou nemen.

Zijn beweegredenen zijn echter wel gerechtvaardigd. “Ik word op straat niet meer herkent als mijzelf. Ik vind de rol prachtig, maar ik ben Chris Evans en niet Captain America”, zo vertelde hij aan the New York Times. Logischerwijs wil Evans zijn identiteit niet kwijtraken en je kan het zijn fans ook niet verwijten, maar Captain America is en blijft een fictioneel karakter. Het belemmert hem namelijk ook om andere filmrollen op zich te nemen.

Het is nu natuurlijk wel de vraag hoe Cap uit de MCU wordt geschreven. In de aankomende film moet hij het op gaan nemen tegen de machtige Thanos. Captain America is momenteel ook nog een voortvluchtige in de films. Er zijn dus genoeg manier om hem te doden, maar dat moet natuurlijk wel op een goede manier gebeuren. Daarnaast kun je bij lange na niet alle fans bedienen. Zodra Captain America van het witte doek verdwijnt, zal er grote ophef ontstaan.

So long, Captain

Het is voor nu nog een kwestie van speculatie, maar het einde van Captain America gaat sowieso sneller komen dan we denken. Wellicht zal hij het noodlot ontmoeten in Avengers 4, maar het kan ook goed zijn dat hij zich volgend jaar weer bedenkt. Hoe het ook wendt of keert, we zullen ooit afscheid moeten nemen van de Marvel-helden. Net als Iron Man. Ook Robert Downey Jr. is niet zeker over hoe lang hij de rol van Iron Man nog zal vervullen. Zolang er nog niets geconcludeerd is, moeten we het gewoon afwachten en we kunnen ons in ieder geval opmaken voor Avengers: Infinity War.

Reageer op artikel:
Huh? Chris Evans wil Captain America niet meer spelen (en dit is waarom)
Sluiten