Chris Evans ruilt Captain America in voor Toy Story-film met twist

Chris Evans is klaar als Captain America, maar Disney heeft al een nieuwe held voor hem gevonden om te spelen. Het was mischien wel de grootste verrassing van Disney’s absurde barrage aan onthulde films en series van afgelopen nacht: Chris Evans gaat Buzz Lightyear spelen.

En nee, dan hebben we het niet over de speelgoed-astronaut uit Toy Story. Pixar komt 17 juni 2022 met Lightyear, een prequel van Toy Story. De origin story van Buzz Lightyear volgt de piloot waarop het stuk speeelgoed uit Toy Story gebaseerd is. Volg je het nog? Heerlijk meta.

Chris Evans als Buzz Lightyear

“Toen we de allereerste Toy Story creëerden, ontwierpen we Buzz Lightyear met het idee dat hij speelgoed was gebaseerd op een echt cool personage uit een epische blockbusterfilm. Nou, al die jaren later besloten we dat het tijd was om die film te maken, ” aldus Pixar chief creative officer Pete Docter.

Fans van Tim Allen, de stem van Buzz Lightyear in de andere Toy Story-films, hoeven dus niet een woedende petitie op te starten. Hij blijft de stem van het fictieve stuk speelgoed.

Eerste beeld

De regie van Lightyear komt in handen van Angus MacLane, mederegiseur van Finding Dory. Verder weten we nog niks over de aankomende Pixar-film, die overigens gewoon naar de bioscoop komt. Iets wat anno 2020 niet meer vanzelfsprekend is. Wel deelde Pixar op Twitter al één beeld uit de film:

Verwarrend

Over Twitter gesproken: ook Captain America-acteur Chris Evans heeft door dat de insteek van Lightyear nogal verwarrend is. Hij legde op Twitter zijn volgers nog eens uit dat hij niet de speelgoed-astronaut speelt, maar de fictieve astronaut waarop het actiefiguur gebaseerd is:

Meer Pixar-nieuws

Lightyear is niet het enige Pixar-project dat Disney aankondigde. Zo krijgt de geliefde hond uit Up in 2021 zijn eigen serie op Disney+, Dug Days. Hetzelfde geldt voor Cars, waarin Lightning McQueen en Mater op een roadtrip gaan, in herfst 2022. Ook werkt Pixar aan haar eerste originele serie: Win or Lose, over een volleybalteam. Daarop zullen fans nog wat langer moeten wachten, want die show komt pas in de herfst van 2023 naar de streamingdienst.

Ook op filmgebied is er meer om naar uit te kijken. Op 11 maart 2022 komt Turning Red uit, een film over een jong meisje die in een gigantische rode panda verandert als ze te vrolijk is. Daarnaast kun je Luca in je agenda zetten voor 17 juni 2021, over een jongen die een “onvergetelijke zomer beleeft aan de Italiaanse Rivièra.”

Reageer op artikel:
Chris Evans ruilt Captain America in voor Toy Story-film met twist
Sluiten