Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Films & Series 6 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Chernobyl maker komt met serie gebaseerd op populaire PlayStation game

Als je een lijstje maakt met daarop de beste series van 2019, dan mag Chernobyl niet ontbreken. Bedenker Craig Mazin slaagde erin om van de kernramp een spannende politieke serie te maken. Dat smaakte zeker naar meer en daarom heeft HBO opnieuw contact gezocht met Mazin. Ditmaal voor een nieuw project dat zowaar nog interessanter is dan Chernobyl. Er komt namelijk een serie gebaseerd op de PlayStation 3/4 game The Last of Us.

Deze game van Naughty Dog verscheen in 2013 en wordt nog steeds gezien als één van de beste games ooit gemaakt. Een jaar later verscheen er een opgepoetste versie van The Last of Us op de PlayStation 4. In de game wordt onze planeet getroffen door een dodelijk virus. Velen sterven en wat overblijft is een post-apocalyptische wereld waarin overleven al een uitdaging op zich is.

The Last of Us krijgt een eigen serie

In The Last of Us volgen we een overlever genaamd Joel. Als smokkelaar weet hij zich staande te houden in deze wereld, maar alles verandert wanneer hij Ellie ontmoet. Een 14-jarig meisje die uit een onderdrukt gebied gered moet worden. Hij neemt deze taak op zich en ontdekt dat zij mogelijk de sleutel is tot het vinden van een geneesmiddel.

De game werd met lof overladen. Niet alleen vanwege de sterke gameplay, maar vooral omdat het verhaal uitstekend in elkaar zat. The Last of Us nam gamers mee op een emotioneel avontuur en wist ze echt te raken. Er zijn maar weinig games die dat voor elkaar krijgen. Dit maakt The Last of Us het perfecte materiaal voor een verfilming of als inspiratie voor een serie.

Maker van Chernobyl aan het roer

Dat dachten ze bij HBO ook en dus vroegen ze Chernobyl maker Craig Mazin om hier mee aan de slag te gaan. Inmiddels lijkt de serie zo goed als klaar, want HBO liet via Twitter weten dat de serie binnenkort gaat verschijnen. Een precieze datum is nog niet bekend en ook op de eerste beelden moeten we nog wachten. Om ons toch al wat te geven, verscheen onderstaande teaser.

Geen nieuw verhaal

Hoewel er dus nog vrij weinig bekend is over de The Last of Us serie, weten we al wel het één en ander over het verhaal. The Hollywood Reporter wist ons te vertellen dat we in de serie hetzelfde verhaal gaan zien als in de game. We volgen hierin dus ook het avontuur van Joel en Ellie. Waarschijnlijk gaat het geen één op één kopie worden, maar in grote lijnen is de serie gelijk aan de game.

De producent van Chernobyl kwam onlangs met een Yakuze serie op Netflix en ook deze werd zeer goed ontvangen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Chernobyl maker komt met serie gebaseerd op populaire PlayStation game
Sluiten