Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Netflix 14 jun 2019

Gratis Chernobyl kijken in Nederland? Het kan straks dankzij onze zuiderburen

Een 9,6 op IMDb, 96% op Rotten Tomatoes en 83/100 op Metacritic. Het zal je niet zijn ontgaan dat Chernobyl het belachelijk goed doet. Na het tegenvallende achtste seizoen van Game of Thrones waren we even bang dat HBO hun magic touch kwijt was, maar de seriemaker slaat ongenadig hard terug met Chernobyl. Dat deze serie ook nog eens gratis naar Nederland gaat komen, maakt het allemaal alleen nog maar mooier.

De hoogste IMDb score ooit (hoger dan Game of Thrones, Breaking Bad en Band of Brothers) en honderden lovende recensies hebben ervoor gezorgd dat iedereen inmiddels wel gehoord heeft van Chernobyl. Ook bij de televisiezenders weten ze hoe populair deze serie in korte tijd geworden is en daar ligt een mooie kans. Chernobyl is op dit moment namelijk alleen te zien via HBO en bij Ziggo (als je het films en series pakket hebt). De open televisiezender die Chernobyl binnenhaalt, haalt ook meteen een groot publiek binnen.

Chernobyl komt naar België (en Nederland)

Waarschijnlijk is dat ook de reden dat het Belgische Canvas gisteren een klein feestje heeft gehouden. Zij hebben namelijk als eerste toegeslagen en hebben de uitzendrechten van de topserie aangekocht. Hoeveel HBO wilde hebben voor Chernobyl is niet bekendgemaakt. Nu denk je waarschijnlijk: “leuk voor die Belgen, maar wat hebben wij hieraan?” Nou, dat is heel simpel. Deze zender is namelijk ook gewoon in Nederland te ontvangen.

Chernobyl (2019) | Official Trailer | HBO

On April 26, 1986, the Chernobyl Nuclear Power Plant in Ukraine, Soviet Union suffered a massive explosion that released radioactive material across Belarus, Russia and Ukraine and as far as Scandinavia and western Europe. Chernobyl dramatizes the story of the 1986 accident, one of the worst man-made catastrophes in history, and the sacrifices made to save Europe from the unimaginable disaster.

Canvas sluit deal met HBO

In de toekomst kunnen we dus ook in Nederland naar de serie over de grootste kernramp ooit gaan kijken, zonder daar extra voor te betalen. Helaas gaat dat niet in de nabije toekomst gebeuren. HBO wil natuurlijk eerst zelf zoveel mogelijk kijkers binnenhalen met Chernobyl. Daarom is de afspraak met Canvas gemaakt dat de Belgen pas in april 2020 mogen beginnen met het uitzenden van de vijfdelige serie.

Benieuwd waarom Chernobyl zoveel lof krijgt? Klik dan hier. Wil je weten waarom Putin absoluut niet blij is met de nieuwe HBO serie? Lees dan dit artikel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

AD

Reageer op artikel:
Gratis Chernobyl kijken in Nederland? Het kan straks dankzij onze zuiderburen
Sluiten