Cheat meal van de week: Buffalo Chicken Nachos

Als je vasthoudt aan een strikt voedingsregime, is de dag waar je het meest naar uitkijkt altijd die ene waar een cheat meal op het menu staat. En dan hou je het nog keurig, want sommigen maken er zonder blikken of blozen een cheat-dag van. Je hebt vast al een favo, maar de komende tijd gaan we wat verse recepten delen.

Gedurende een hele 24 uur kun je eten wat je maar wilt, zonder schuldgevoel, in de wetenschap dat je de volgende ochtend de eerste weer in de sportschool bent. Voor sommigen betekent het uit eten gaan, of een fles wijn tijdens het avondeten, maar waarom niet all the way?

Wat maakt deze Buffalo Chicken Nachos zo speciaal? In de eerste plaats is er natuurlijk Buffalo Chicken. We bedoelen maar. En kip hè: eiwitjes. Ben je nog verantwoord aan het cheaten ook. Helemaal niet de bedoeling, maar o zo fijn. Vervolgens wordt het gesmoord in een boerderij aan queso kaas en besprenkeld met blauwe kaas (of niet, als je niet zo van dat soort dingen houdt).

Mexicaanse cheat meal

Vervolgens worden een er paar gehakte groene uien en gepekelde Jalapeño bovenop gegooid voordat ‘ie voor een snelle trip naar de oven gaat.

Ten slotte laat je de pan/bak/wat dan ook waar je het in doet, zodat ‘ie net voldoende is afgekoeld om head first erin te duiken. Dit, omdat je misschien niet goed meer de controle kan bewaren als er nacho’s in de directe omgeving zijn, maar je hebt tenminste genoeg zelfbeheersing om brandwonden te voorkomen. Hopelijk.

Maar laat ze niet te lang wachten, want niemand houdt van natte nacho’s (we janken bij de gedachte alleen al).

BUFFALO CHICKEN NACHOS cheat meal

We denken niet dat we het verder moeten uitwerken. Jij en ik weten allebei dat je deze nodig hebt. Laat ons daarom opschieten met dat recept, zodat je de ingrediënten op je boodschappenlijst kunt zetten.

Naar willekeurige dikke Amerikaan zijn recept

Ze zouden een documentaire kunnen maken over Amerikanen die dit massaal naar binnen werken tijdens een sportwedstrijd of iets dergelijks. Ze maken er bijna zelf een sport van.

Ingrediënten

Tortilla chips (zoveel je wilt, kan jou het schelen het is je cheat meal)

Voor de buffalo chicken:
1/2 kilo kipfilet, versnipperd
Franks buffalo hot sauce, naar smaak
2 theelepels gepoederde ranch-kruiden

Voor de ranch queso:
1 kop slagroom
1 pond witte Amerikaanse kaas, versnipperd
Ruim 200 gram Monterrey of pepper jack kaas, versnipperd
1-2 eetlepels gepoederde ranch-kruiden

Aanvullende toppings:
10 plakjes Jalapeño, of naar smaak
2 groene uien, in plakjes
1/4 kopje blauwe kaas
Buffalo sauce, naar smaak

Beredingswijze

  • Verwarm de oven voor op z’n warmste standje.
  • Meng de versnipperde kip, buffalo sauce en gepoederde ranch-kruiden in een middelgrote kom. Zorg ervoor dat de kip een goede laag buffalo sauce heeft, maar je wilt niet dat het erin gaat zwemmen. Aan de nacho’s voeg je naast de saus op de kip een scheutje buffalo sauce toe. Dek af en zet opzij om warm te blijven.
  • Verwarm de slagroom in een kleine steelpan en laat het borrelen. Een handvol tegelijk, roer de kazen erdoor en zorg ervoor dat ze volledig zijn gesmolten voordat je het volgende handje toevoegt. Blijf roeren en voeg de ranch-kruiden toe.
  • Leg een dikke laag nacho’s op de bodem van een gietijzeren koekenpan en bedek met de helft van je buffelkip. Zorg ervoor dat je wat in de hoekjes en gaatjes krijgt zodat alle chips een beetje kip hebben. Motregen enkele van de queso er bovenop.
  • Voeg een tweede dikke laag tortillachips toe, bedek met de resterende buffelkip en besprenkel opnieuw met queso. Je zult beetje queso over hebben. Serveer dit on the side met extra nacho’s als je wilt, of bewaar het gekoeld.
  • Voeg de Jalapeños, groene uien en blauwe kaas naar smaak toe, en motregen met een klein beetje meer buffalo sauce als je dat wilt. Denk eraan, je wilt het niet overdrijven en eindigen met drassige nacho’s.
  • Plaats de nachos gedurende 2-3 minuten in de oven, of totdat de blauwe kaas nét begint te smelten en de kip opgewarmd is. Serveer warm.

En dan krijg je dus zo iets. Fijne cheat meal dag.

BUFFALO CHICKEN NACHOS cheat meal

Yellow Bliss Road

Reageer op artikel:
Cheat meal van de week: Buffalo Chicken Nachos
Sluiten