Redactie
Redactie Films & Series 10 dec 2018

Acteur Charlie Cox over het einde van ‘zijn’ Daredevil: “Ik ben intens verdrietig”

De keuze van Netflix om Daredevil te cancelen, bleek een klap in het gezicht van velen en een snoeiharde pomper op de neus van Charlie Cox – de acteur die het karakter van Matt Murdock en Daredevil vertolkt.

“Veel van ons hadden echt verwacht dat we nog door zouden gaan, ik was er zelf ook vrij zeker van”, zo vertelde hij tegen Entertainment Weekly. “We hadden sterk het gevoel dat er nog veel verhalen verteld moesten worden. Hoewel ik de keuze van Netflix begrijp, ben ik er wel stuk van.”

Het einde van het Daredevil-tijdperk

Daredevil zag in 2015 voor de eerste keer het levenslicht op Netflix, maar Cox ging in de zomer van 2014 al aan de slag met het karakter. Een kleine vijf jaar later houdt het avontuur voor hem op. Eerder werd ook Iron Fist en Luke Cage gecanceld, wat hint naar het einde van de samenwerking tussen Marvel (de bedenker van de series) en Netflix (de producent). Van Jessica Jones en The Punisher is wel nog een vervolgseizoen in de maak. Of die series na respectievelijk het derde en tweede seizoen nog een vervolg krijgen op Netflix, is nog niet bekend.

Geen Daredevil meer op Netflix

Op de vraag of Daredevil elder een platform krijgt, antwoord Cox voorzichtig. “Ik haat het om saaie antwoorden te geven, maar ik denk dat het onverstandig is om die vraag te beantwoorden. Ik was eerder vrij enthousiast in de pers over een eventueel vierde seizoen, maar kijk hoe het kan lopen. Ik wil geen valse hoop meer geven.”

Netflix heeft er anderzijds geen moeite mee om met de toekomst van Daredevil te flirten. In een persbericht gaven ze de volgende verklaring: “Hoewel de serie is beëindigd, zullen de seizoenen nog jaren op Netflix te zien zijn. Het karakter van Daredevil zal voortleven in toekomstige projecten van Marvel.” Zal er dan toch een een plek voor Daredevil zijn op het toekomstige streamingplatform van Disney?

Cox denkt vooralsnog dat dit het absolute einde is. “Dit is hoe business werkt, maar het idee dat ik Matt Murdock nooit meer zal spelen, geeft me een vreemd gevoel. Dat karakter was de afgelopen 4.5 jaar zo’n groot onderdeel van mijn leven. Heel bizar dit.”

Het derde en laatste seizoen van Daredevil in onlangs op Netflix verschenen. Een trailer van dit laatste deel, vind je hieronder. 

Marvel’s Daredevil: Season 3 | Official Trailer [HD] | Netflix

Missing for months, Matt Murdock (Charlie Cox) reemerges a broken man, putting into question his future as both vigilante Daredevil and lawyer Matthew Murdock. But when his archenemy Wilson Fisk (Vincent D’Onofrio) is released from prison, Matt must choose between hiding from the world, or embracing his destiny as a hero.

Reageer op artikel:
Acteur Charlie Cox over het einde van ‘zijn’ Daredevil: “Ik ben intens verdrietig”
Sluiten