Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Uncategorized 13 feb 2019

Chaos! MMA-scheidsrechter mist gegooide handdoek en 30 man duikt de ring in

Dat het er soms hard aan toe kan gaan bij een MMA-gevecht is geen nieuws. Daarom is de rol van de scheidsrechter zo belangrijk. De leidsman moet namelijk niet alleen in de gaten houden dat er niet vals gespeeld wordt, maar is ook verantwoordelijk voor het welzijn van de vechters. Het is aan hem om te bepalen wanneer het gevecht voorbij is en kan zo voorkomen dat de verliezer onnodig veel klappen krijgt. Het is dus belangrijk om er als scheidsrechter bovenop te zitten, maar je kunt het ook overdrijven.

Daar weet deze scheidsrechter in Duitsland inmiddels alles van. Hij was aangesteld om het gevecht in de German MMA Championship tussen Ömer Solmaz en Felix Schiffarth te leiden. Eerstgenoemde was duidelijk de sterkste en had de overhand in het gevecht. Zeker toen beide heren naar de grond gingen, leek de overwinning van Solmaz slechts een kwestie van tijd. Hij domineerde zijn tegenstander en deelde een aantal rake klappen uit. Toch gaf Felix Schiffarth nog niet op en de scheidsrechter hield het schouwspel nauwlettend in de gaten.

MMA-scheidsrechter zorgt voor grote chaos

Deze wedstrijd kon maar op één manier eindigen en daarom besloot de trainer van Felix Schiffarth om de handdoek te werpen. Deze landde op de benen van zijn pupil en dus buiten het zicht van de scheidsrechter. De leidsman had alleen oog voor de harde klappen van Solmaz. Het gevecht had afgebroken moeten worden, maar dat gebeurde dus niet. Vervolgens zag het team van Schiffarth geen andere optie meer en ze besloten zelf in te grijpen. Hieronder zie je wat er vervolgens gebeurde.

wildmatt on Twitter

Ömer Solmaz def Felix Schifffahrt in spectacular fashion! Ref missed the thrown towel, corner jumps in cage, EVERYONE jumps in cage. #GMC18 #MMA #Fights #Fighting #TKO #towel https://t.co/6AFyNpohIU

Uit pure paniek springen nog dertig anderen de ring in en lijkt dit gevecht te gaan eindigen met een gigantische knokpartij, maar dat gebeurt niet. Iedereen lijkt zich op tijd te beseffen dat het goed is afgelopen en dat Solmaz tot winnaar uitgeroepen zal worden. Als snel verandert het opstootje in een feestje met de fans. Gelukkig maar, want dit had ook heel anders kunnen aflopen.

De hoogtepunten van het gevecht:

GMC 18: Felix Schiffarth vs. Ömer Solmaz -T itle Fight – Highlights aus Hamburg #MMA

GMC geht auf Deutschland Tour 2019, mit Events in München, Berlin, Köln und Hamburg. #MMA ►Schaut euch alle Kämpfe in voller länge im GMC Channel an. http://bit.ly/2MYv01C ►Tickets bei Eventim u. in allen Ticket Shops ab 28€ erhältlich.

Dit keer liep het goed af zonder onnodige schade, maar dat is ook wel eens anders. Zo besloot een bekende UFC scheidsrechter om niet op tijd in te grijpen en werd daarvoor zelfs (terecht) ontslagen door Dana White. Klik hier om te zien wat er toen precies gebeurde.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

HLN

Reageer op artikel:
Chaos! MMA-scheidsrechter mist gegooide handdoek en 30 man duikt de ring in
Sluiten