Challenge je vrienden voor een van deze échte mannensporten

Het is zo ontzettend verraderlijk om te vervallen in een sleur van dagelijkse zorgen. Acht uur of meer vlammen op het werk, snel de sportschool induiken, eten koken, opruimen en met geluk één of twee afleveringen van je favoriete serie checken. Hoe mooi was de tijd dat je na het eten direct de straat op rende om allerlei coole – veelal zelfbedachte – spellen te spelen? Dit artikel zorgt ervoor dat je deze tijd kan gaan herbeleven, maar nu in een mannenvariant: Manners Sports, supported by Miele.

Miele daagt in een reeks artikelen de Manners-lezers uit meer quality time door te brengen met vrienden, want met een Miele houd je tijd over voor andere dingen en met die was komt het wel goed – je hoeft het er alleen nog maar zelf in te doen terwijl de machine je vieze kleding perfect wast.

Ooit een Wife Carrying Competition gedaan? Tough Guy Competition overleefd? Een potje Ultimate Frisbee gespeeld? Een Mountainbike Challenge in Wales uitgereden? Volleybal en Capoeira gecombineerd op trampolines? Of losgegaan in een WipeOut-setting? Er is zoveel meer dan voetbal en fitness.

Wife Carrying Competition

Deze sport leent zich bij uitstek voor een zonnige middag tijdens een weekendje weg naar de Veluwe of Ardennen, maar kan ook professioneel worden aangepakt. Geloof het of niet, maar jaarlijks worden in Finland – waar de sport geboren is – Wereldkampioenschappen Wife Carrying gehouden. Met een vrouw naar keuze – ze hoeft niet per se jouw echtgenoot te zijn, maar wel vrijwillig deelnemen – overwin je allerlei hindernissen terwijl de dame in kwestie in een onflatteuze houding over je schouders hangt.

Tough Guy Competition

Vergeet alle obstacle runs die je kent. Om je mannelijkheid definitief te onderschrijven moet je eerst de Tough Guy Competition overleven. De heilige graal onder de obstacle runs, de gevaarlijkste run die je gaat vinden in de wereld. Nog niet overtuigd? De hindernissen dragen namen als Vietcong Tunnel, Firey Holes, Dragon Pools en Tyre Torture. Gegarandeerd vies worden door alle modder- en grasvlekken dus.

Ultimate Frisbee

Frisbee doe je normaal op het strand of in het park met een biertje in de hand, terwijl je nonchalant de frisbee zo goed mogelijk probeert te gooien en vangen. In het beste geval maak je zelfs een kort sprintje om ‘m uit de lucht te grijpen – uiteraard zonder bier te morsen. Ultimate Frisbee, een sport die is komen overwaaien uit het buitenland, is van een totaal andere rangorde. In teams van 5 of 7 deelnemers probeer je de frisbee in de eindzone van de tegenstander te krijgen.

Mountainbiken

Mountainbike lijkt meer en meer aan populariteit te winnen onder mannen. Niet vreemd, het is een intense sport met veel risico’s, keiharde uitdaging en soms bijzonder hoge snelheden. Ideaal om opgesloten adrenaline vrij te laten. Hoewel de fietsen en gadgets in verschillende prijsklasse komen, kun je voor 250 euro al een prima bike scoren. Een bos of een duinstreek is voldoende om je kick – samen met een groep vrienden – vervolgens te verzilveren. De top 10 mountainbikeroutes in Nederland vind je hier. Wil je next level gaan, boek dan een vliegticket naar Wales. Daar worden aan de lopende band races georganiseerd in het prachtige landschap.

WipeOut

Iedereen kent het WipeOut-fenoneem als plat vermaak op televisie. Maar hoe vet is het om samen met vrienden de obstakels te overwinnen? De beroemde Big Red Balls, de Dizzy Dummy, de Sucker Punch muur en de Sweeper; je vindt ze allemaal het Gelderlandse Zoelen.

Bossabal

Strand, zomerse beats, zon, mooie vrouwen, twee trampolines, een opblaaskussen, een net en een volleybal. De Spanjaarden, waar Bossaball is uitgevonden, snappen wel hoe je een sport leuk kunt maken. De sport combineert volleybal, voetbal, gymnastiek, capoeira en het maken van onzinnige jumps – omdat het kan. Inmiddels worden er wereldwijd competities georganiseerd, maar in de zomer vind je op de Nederlandse stranden genoeg plekken waar je met vrienden een potje kunt spelen.

Remmen los!

We houden ons constant in, laten nog maar zelden de remmen los. Maar waarom? Bang om vies te worden? Vroeger was je ook niet bang voor modder- of grasvlekken. Vies worden is plezier maken. Miele ontneemt die sores met de generatie W1-wasmachines, die ervoor zorgen dat je was veilig, snel en ook nog verantwoord schoon wordt. Sterker nog: de Miele W1 wast in QuickPowerWash-modus alle vieze kleding – en die van je vrienden of sportclub – binnen een uurtje weer perfect schoon, zodat jij de volgende dag weer zonder beslommering op een mountainbike kunt stappen. Of je vrouw door allerlei hindernissen kunt sleuren! Miele, voor alles waar je echt om geeft.

[Fotografie: Getty Images]

Reageer op artikel:
Challenge je vrienden voor een van deze échte mannensporten
Sluiten