Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 24 nov 2020

Black Panther-ster Boseman neemt afscheid met topscore op Netflix

Op 18 december komt Ma Rainey’s Black Bottom uit op Netflix, de laatste film met Black Panther-ster Chadwick Boseman. Alles wijst erop dat het een waardig afscheid gaat worden.

29 augustus werd praktisch vanuit het niks bekendgemaakt dat Chadwick Boseman op 43-jarige leeftijd was overleden. De Black Panther-acteur kreeg al in 2016 te horen dat hij darmkanker had.

Het oeuvre van Chadwick Boseman

Hij besloot die diagnose echter geheim te houden. Niet alleen voor zijn fans, maar zelfs voor Marvel. Tot op de dag van zijn dood dachten de bazen van Marvel Studios en Disney nog dat Boseman gewoon in Black Panther 2 zou gaan spelen.

We eerden het toptalent destijds met zes topfilms uit zijn oeuvre die je gezien moet hebben, en vier belangrijke carrièrelessen die je van Chadwick Boseman kunt leren.

Netflix presenteert Ma Rainey’s Black Bottom

Gelukkig kunnen we op 18 december nog een keer van zijn acteerkunsten genieten. Dan komt namelijk Ma Rainey’s Black Bottom uit op Netflix, de laatste film waarin de Black Panther-acteur speelt.

De op de gelijknamige musical gebaseerde film lijkt een zeer waardig afscheid te gaan worden. De laatste film met Boseman is namelijk nu al allesbehalve een flop.

Topscore

Ma Rainey’s Black Bottom scoort namelijk de perfecte score van 100 procent op Rotten Tomatoes. Dat is een website die recensies van critici verzamelt en de consensus bijhoudt. Het gemiddelde cijfer dat zij de Netflix Original geven is een dikke 8.2. En dat na 45 recensies.

Rotten Tomatoes vat de consensus van de critici als volgt samen: “Ma Rainey’s Black Bottom is een liefdevol eerbetoon aan een blueslegende en de zwarte cultuur in het algemeen, omlijst met powerhouse-acteerprestaties.”

Dat belooft alvast veel goeds! Op 18 december gaan we ontdekken of Ma Rainey’s Black Bottom echt het droomafscheid is waar critici naar hinten.

Trompettist

Chadwick Boseman speelt Levee, een zeer ambitieuze trompettist die Ma Rainey begeleidt, een legendarische blueszangeres die door Viola Davis vertolkt wordt.

De film draait vooral om de spanningen en conflicten die ontstonden tussen Rainey en de witte eigenaren van de clubs waar ze optrad. Het personage dat Boseman speelt is fictief, maar Rainey heeft wel echt bestaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rotten Tomatoes

Reageer op artikel:
Black Panther-ster Boseman neemt afscheid met topscore op Netflix
Sluiten