Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Life 1 nov 2020

6 gewoontes van CEO’s voor een betere nachtrust

Hoe doen ze het toch, die succesvolle CEO’s? Wij blijven nieuwsgierig naar de dagelijkse routine van toppresteerders als Bill Gates of Elon Musk. Ter inspiratie delen we zes typische gewoontes van CEO’s voordat ze naar bed gaan.

Dat top-CEO’s elke minuut van de dag efficiënt benutten, staat buiten kijf. Geen wonder dat de meeste CEO’s een strak avondritueel hebben voordat ze naar bed gaan. Om zo de volgende ochtend weer fris te zijn en alles uit hun dag te halen.

Zes gewoontes van CEO’s voordat ze naar bed gaan

Ook voor bedtijd heeft alles te maken met planning, structuur en zo veel mogelijk de batterijen opladen voor de volgende werkdag.

1. Het klaarmaken van een sporttas

Bijna alle CEO’s beginnen de dag met een (half)uurtje sport. Onder het motto ‘no time to lose‘ maken ze bij voorkeur ‘s avonds hun sporttas al klaar, zodat ze hier ‘s ochtends geen kostbare tijd aan verliezen.

2. Mealpreppen

Ook op vlak van food is er heel wat tijdswinst te behalen door ‘s avonds al wat vooruit te plannen voor de volgende dag. De meeste CEO’s regelen ‘s avonds al dat er de volgende ochtend voldoende ontbijt of lunch is om de dag mee door te komen, het liefst gezond en voedzaam.

3. Gedachten opschrijven

Ook succesvolle CEO’s liggen weleens te piekeren in bed. Door een paar gedachten op papier te zetten alvorens ze gaan slapen, kunnen CEO’s makkelijker zorgen van zich afzetten.

Tip: Geen idee welke richting je op wil? Probeer er eens over te schrijven

4. Een liefdevol bericht sturen

CEO’s hebben het meestal razend druk, waardoor tijd met loved ones beperkt is. Voor bed nog even een appen naar familie of hechte vrienden, is een manier om toch even liefde te uiten.

5. Een lichtfilter app aanzetten

Dat blauw licht het bemoeilijkt om in slaap te vallen, snappen CEO’s maar al te goed. Daarom zetten ze standaard een app aan die het blauwe licht uit hun telefoon filtert. Alles voor een goede nachtrust.

6. Een alarm voor bedtijd zetten

Om te garanderen dat ze aan voldoende slaap komen, zetten CEO’s een wekker die aangeeft wanneer ze naar bed moeten. Yes, dus niet alleen om op te staan, maar ook eentje die hen herinnert aan het belang van voldoende slaap.

Lees ook: Na het zien van deze TED Talk ga je vanaf nu écht op tijd naar bed

Kortom: een strakke avondroutine die weinig ruimte laat voor creativiteit. Maar wie had anders gedacht?

WorkJuice deelt dagelijks praktische tips en tricks op het gebied van carrière en geld. Of dat nou gaat om solliciteren, sparen of productiviteit – zodat je elke dag weer 1 procent bent gegroeid ten opzichte van de dag ervoor.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
6 gewoontes van CEO’s voor een betere nachtrust
Sluiten