Redactie
Redactie Life 23 apr 2017

CEO: 5-urige werkdag is zéker haalbaar als je het goed aanpakt

Het is een veelbesproken onderwerp: kortere werkdagen of -weken. Zo denkt miljardair Carlos Slim dat 3 dagen werken de toekomst is binnen een kenniseconomie en zijn anderen ervan overtuigd dat een 5-urige werkdag de productiviteit ten goede komt. Stephan Aarstol, CEO van het Amerikaanse Tower Paddle Boards, besloot het laatste een jaar geleden uit te proberen. Ook gaf hij z’n medewerkers (verdeeld) 5 procent winstdeling. Dit is zijn verhaal.

‘Als ondernemer deel ik mijn tijd al vijftien jaar behoorlijk goed in, waardoor ik in het algemeen een stuk minder uren hoef te maken dan mijn vrienden die ook ondernemen. Toen ik Tower Paddle Boards oprichtte – we verkopen stand-up paddle boards – hoopte ik hetzelfde soort mensen in te huren zodat iedereen er op den duur beter vanaf zou komen.’

‘We begonnen met de standaard 8-urige werkdag, net als de meeste bedrijven. Na een tijdje besloot ik mijn theorie over de 5-urige werkdag te gaan testen. Het verkorten van de werkdag voelde als een natural fit, gezien de outdoor lifestyle die we als bedrijf promoten. Op 1 juni 2015 initieerde ik een test van drie maanden. Letterlijk iedereen binnen het bedrijf begon met werken om acht uur in de ochtend tot één uur in de middag. Nu, ruim een jaar later, hebben we besloten om het zo te houden.’

De keuze maken

‘Toen we de pilot startten, vertelde ik mijn personeel dat ik hen graag twee dingen wilde geven. Allereerst kregen ze een deel van hun leven terug door elke dag vanaf één uur de deur uit te kunnen lopen, zolang ze in de aanwezige uren maar zeer productief bleken. Ten tweede wilde ik hen beter betalen om hen extra te stimuleren, dus verdeelde ik 5 procent van de winst over elke werknemer.’

‘Door de werkdagen in te korten, kwam tijdmanagement hoog op de agenda te staan. Tegelijkertijd stegen de lonen aanzienlijk. Een werknemer die normaal 40.000 per jaar verdiende (20 dollar per uur, 2.000 uur per jaar), kreeg na de switch naar een 5-urige werkdag 8.000 dollar extra dankzij de winstdeling. Oftewel: 48.000 dollar per jaar, terwijl het aantal gewerkte uren daalde naar 1250 uur per jaar. Het loon steeg dus van $20 naar $38.40 dollar per uur. Het was voor mij cruciaal dat deze loonsverhoging het bedrijf geen dollar extra zou kosten, zodat er geen verhoogd financieel risico zou ontstaan.’

Stop met het meten van werk in uren en start met het meten van output.

‘Uiteraard stond er behoorlijk wat tegenover: ik wilde dat al mijn teamleden twee keer zo productief werden als een normale werknemer. We hadden altijd al veel werk te verrichten en daar veranderde niks aan door deze aanpassingen. Ik vertelde hen dat we gezamenlijk een plan moesten bedenken om al het werk in een dag van vijf uur te proppen. Als het iemand niet lukte om dit te regelen, stond er een zware vergelding tegenover: ontslag. De druk was behoorlijk hoog, net als de motivatie om deze challenge te behalen. De werkweek van onze werknemers werd immers beter dan de vakantie van veel anderen.’

‘Het resultaat kun je met gemak uitzonderlijk noemen. Zo zijn we genoemd in de Inc. 5000 List van Amerika’s snelst groeiende bedrijven (nummer #239). Dit jaar heeft ons team van tien man in totaal $9 miljoen dollar omzet gedraaid.’ Dat dus allemaal met een 5-urige werkdag.

Vertrouwen

‘Om er zeker van te zijn dat we niet te veel hooi op ons vork zouden nemen, noemde ik de pilot Summer Hours. Indien het experiment niet bleek te werken, stond onze deur toch nog open om terug te gaan naar de normale gang van zaken. Ik was namelijk bang dat de verkorte openingstijden van de winkel en klantenservice voor verlies zouden zorgen. Mijn gevoel zei echter dat ik met de juiste, gemotiveerde mensen een goede kans maakte om de 5-urige werkdag te laten slagen, maar ik moest het wel eerst bewijzen…’

‘De realiteit is dat we geen enkele klap hebben gekregen. Onze winst over 2015 is met 40 procent gestegen ten opzichte van het jaar daarvoor. Sterker nog: al onze cijfers stegen. Wanneer ik mensen vertel dat mijn team slechts vijf uur per dag werkt, krijg ik standaard de reactie: ‘Leuk, maar dat zou voor ons niet werken’. De 9-5 werkdag zit er zo diep ingebakken, dat het lastig is om je voor te stellen dat het ook anders kan.’

Zo zorg je dat het werkt

Een 5-urige werkdag werkt wellicht niet voor iedereen. Voor het gros van de kenniswerkers is het wel degelijk mogelijk, met deze tips in het achterhoofd.

  1. Hou je vast aan de 80-20-regel. Wellicht heb je al eerder van dit principe gehoord. Het idee is dat 80 procent van de productie van 20 procent van de inspanning komt. Indien je die 20 procent redt, kun je de rest wegsnijden.
  2. Zet in een op een productie-mindset. Stop met het meten van werk in uren en start met het meten van output.
  3. Skip de ‘altijd bereikbaar’-instelling. Ik was als de dood dat we veel klachten kregen als onze winkel en klantenservice de helft van de tijd open zouden zijn. In werkelijkheid wist de consument ons ook gewoon te vinden tijdens de nieuwe openingstijden. Daarbij zorgen we voor duidelijke communicatie op onze website. Communicatie is de sleutel naar succes.
  4. Gebruik technologie om de productie een boost te geven. Onze zwakheden werden voorheen verborgen doordat ze werden opgevangen door mensen. Toen we dertig procent minder gingen werken, werd duidelijk wat onze valkuilen waren. Een nieuw software systeem bleek de oplossing. Ook verduidelijkten we onze FAQ met video tutorials waardoor onze klanten minder de neiging hadden om voor van alles en nog wat te bellen.
  5. Dwing jezelf niet om aan de 25-urige werkweek vast te houden. Mijn werknemers weten dat ze zorgeloos om één uur naar buiten kunnen wandelen, zoals de meesten ook daadwerkelijk doen. Het is daarentegen niet verboden om een keer een 12-urige dag te maken op cruciale momenten. Die momenten moeten wel een uitzondering op de regel blijven.

‘Geloof mij: de keuze om mijn bedrijf naar een 25-urige werkweek te verhuizen was een van de moeilijkste beslissingen die ik ooit heb gemaakt. Mijn werknemers zijn daarentegen gelukkiger, productiever en een betere investering voor het bedrijf. Sinds de switch krijgen we aan de lopende band open sollicitaties van extreem productive mensen die bij andere bedrijven zes keer zoveel verdienen, maar toch hier aan de slag willen.’

‘Op een dag, zodra we een groter bedrijf zijn, kan ik mijn mensen wellicht 80.000 of 100.000 per jaar betalen en ze toch nog 25 uur laten werken. Als die dag aanbreekt, kan ik alle talenten wegtrekken bij andere bedrijven. Althans, dat is waar ik op inzet, dit experiment is immers pas een jaar oud en stopt zeker niet hier.’

Reageer op artikel:
CEO: 5-urige werkdag is zéker haalbaar als je het goed aanpakt
Sluiten