Castlevania seizoen 3: eindelijk Netflix releasedatum, poster en meer

De meeste sterke animatieseries op Netflix die niet in het comedy-genre vallen komen uit Japan. Er is één grote uitzondering op die regel: Castlevania. De op de gelijknamige gamereeks gebaseerde serie maakte de eerste twee seizoenen een diepe indruk.

Netflix komt met meer Castlevania

Een grimmige setting, een meeslepend verhaal en bloederige doch spectaculaire actiescènes zorgden ervoor dat Castlevania direct opviel. De animatiestijl is duidelijk geïnspireerd door anime, Japanse animatieseries dus, zonder dat het een slap aftreksel wordt.

Voor fans van de eerste twee seizoenen is er nu goed nieuws. Regisseur Samuel Deats heeft op Twitter namelijk eindelijk de releasedatum van het langverwachte derde seizoen bekendgemaakt. Je kunt het in je agenda zetten: op 5 maart gaat het verhaal van Castlevania verder op Netflix.

Poster en meer goed nieuws

Naast de releasedatum deelde hij tevens een eerste poster, en daarmee de eerste officiële art van het nieuwe seizoen. En daar blijft het niet bij, want er is meer goed nieuws! Het derde seizoen bestaat uit tien afleveringen. Dat is bijna even veel als de eerste twee seizoenen bij elkaar opgeteld. Fans kunnen dus op een flinke lading bloederige horror rekenen.

Castlevania seizoen 3 Netflix
Bron: Netflix

Castlevania, gebaseerd op de klassieke videogames, is een duistere middeleeuwse fantasie die het laatste overlevende lid van de onteerde Belmont-clan volgt, die Oost-Europa probeert te redden van vernietiging door Vlad Dracula Tepe.

De serie wordt geproduceerd door Frederator Studios. Niemand minder dan de beroemde comicbook-schrijver Warren Ellis is verantwoordelijk voor het verhaal. De cast bestaat onder andere uit Richard Armitage als Trevor Belmont, Alejandra Reynoso als Sypha Belnades en Graham McTavish als Dracula.

Je hebt dus nog een maandje om snel de eerste twee seizoenen te checken, een absolute aanrader! Heb je Castlevania al gezien en ben je op zoek naar meer volwassen animatieseries? Dan hebben we optie voor je vol grimmige actie die je zeker gaat bevallen.

Samuel Deats

Reageer op artikel:
Castlevania seizoen 3: eindelijk Netflix releasedatum, poster en meer
Sluiten