Alrik de Jong
Alrik de Jong | LinkedIn Style 16 sep 2019

Gorillaz x G-Shock: check de heerlijke nieuwe retro Casio-collectie

Goed nieuws voor liefhebbers van retrohorloges van Casio en unieke muziek: Gorillaz en G-Shock zijn vanaf vandaag (16 september) terug met een collaboration-collectie.

GORILLAZ x G-SHOCK

Vanwege de grote vraag naar de snel uitverkochte collectie van 201, keert de GORILLAZ x G-SHOCK-samenwerking terug. Deze nieuwe samenwerking omvat twee limited edition G-SHOCK-modellen – de GW-B5600 en de GA-2000 – ontworpen door de medeoprichter van Gorillaz, Jamie Hewlett. Het ontwerp baseerde hij op twee albums van de met een GRAMMY en BRIT Award bekroonde Britse band Gorillaz; The Now Now (2018) en het debuutalbum Gorillaz (2001).

Check ook: 5 tijdloze en stijlvolle horloges onder de 100 euro

Gorillaz x G-Shock: een heerlijke nieuwe retro Casio-collectie
Bron: Casio

GW-B5600

De klassieke GW-B5600 is opnieuw uitgebracht ter ere van het meest recente Gorillaz-album The Now Now. De kleurencombinatie van blauw en -roze is een ode aan het unieke artwork van het album. Als knipoog naar het album zweeft daarnaast het woord ‘NOW’ in diezelfde kleuren over het scherm wanneer de achtergrondverlichting wordt geactiveerd. De GW-B5600 beschikt over een bluetoothfunctie die is te synchroniseren met G-SHOCK’s eigen app en je direct vanaf je smartphone toegang geeft tot een verscheidenheid aan extra functies.

GORILLAZ x G-SHOCK
Bron: Casio
GORILLAZ x G-SHOCK
Bron: Casio

GA-2000

De GA-2000 is het meest recente horloge dat door G-SHOCK werd uitgebracht en is uitgerust in de iconische camouflageprint die bekend is bij Gorillaz-fans over de hele wereld. Voor de afwisseling wordt het horloge geleverd met twee banden: een met camouflageprint en een in een donkerdere militaire stijl. De bijgeleverde collector’s edition box is bedrukt met de Gorillaz-karakters, uitgevoerd in de stijl van het 2001-tijdperk.

GORILLAZ x G-SHOCK
Bron: Casio
GORILLAZ x G-SHOCK
Bron: Casio

Beide modellen zijn uitgerust met de bekende G-SHOCK-features zoals schok-, tril- en waterbestendigheid.

De tweede limited-edition-samenwerking markeert het eind van de intergalactische missie die begon met de eerste samenwerking tussen G-SHOCK en de bandleden van Gorillaz – Noodle, Murdoc Niccals, Russel Hobbs en 2D. Nu keren ze terug naar het R&D-centrum van Mr. Ibe in Tokyo.

Verkrijgbaarheid

De limited editon GORILLAZ X G-SHOCK-collectie is vanaf 16 september om 00.01 gedurende 48 uur exclusief hier verkrijgbaar. Vanaf 18 september om 09.00 Nederlandse tijd volgt de in-store en online launch in G-SHOCK-winkels wereldwijd en via deze webpagina. De oplage is beperkt, dus wees er op tijd bij.

Gorillaz x G-Shock – Mission M101 (Part 1)

G-TIME is NOW: http://www.gtimeisnow.com This collaboration sees Gorillaz help G-Shock creator Mr. Ibe realise a lifelong dream, hatching a plan to reach their mutually aligned intergalactic goals. Stay tuned for part 2… Directed by Brutus in collaboration with G-Shock Follow Gorillaz: http://gorillaz.com http://facebook.com/gorillaz http://twitter.com/gorillaz http://instagram.com/gorillaz Paid partnership with G-Shock UK

G-Shock x Gorillaz Episode 2

Uploaded by Casio UK on 2018-10-18.

Over Gorillaz

De virtuele band Gorillaz bestaat uit zanger 2D, bassist Murdoc Niccals, gitarist Noodle en drummer Russel Hobbs. De band is een project van Damon Albarn en Jamie Hewlett en het veelgeprezen debuutalbum Gorillaz kwam uit in 2001. Vervolgens releaste de BRIT Award en Grammy Award winnende band de albums Demon Days (2005), Plastic Beach (2010), The Fall (2011), Humanz (2017) en The Now Now (2018).

Reageer op artikel:
Gorillaz x G-Shock: check de heerlijke nieuwe retro Casio-collectie
Sluiten