Video: Casey Neistat test een van de eerste vliegende auto’s

Jan de Raab 13 jun 2018 Life

Dat de wereld zoals we het nu kennen in pakweg twintig jaar totaal anders zal zijn, is een understatement. Maar hoe groot is de kans dat je over enkele jaren met je eigen mini-vliegtuig boodschappen gaat doen? Als we onderstaande video mogen geloven, is die kans relatief groot. Casey Neistat maakte alvast een testvlucht met een toestel wat zich het best laat omschrijven als een vliegende robot, een vliegende auto of gewoon het transportmiddel van de toekomst. Dat er momenteel een prijskaartje aan hangt van maar liefst 621.500 dollar is natuurlijk slechts een detail.

De eerste vliegende auto’s komen op de markt in de nabije toekomst en YouTube-ster Casey Neistat gaf zijn kijkers alvast een idee van hoe dat eruit kan zien. Deze Kitty Hawk staat in ieder geval klaar voor een proefvlucht.

Het product van Kitty Hawk is door de FAA geclassificeerd als een ultralichte flyer, wat betekent dat potentiële klanten geen speciale licentie nodig hebben om het te gebruiken. Na twee uur training had Casey voldoende kennis om het toestel geheel zelf te besturen.

Neistat als testpiloot in een vliegende auto

Neistat is een goede keuze om een ​​vliegende auto te promoten, gezien zijn voorliefde voor alternatieve manieren van vervoer. Elke Halloween werkt hij samen met Jesse Wellens om rond te snuffelen in New York City in een voertuig geïnspireerd op fictionele mogelijkheden. Ze reisden bijvoorbeeld op het vliegende tapijt van Aladdin in 2015. In 2016 verplaatste men zich op het bord van de Silver Surfer en op Star Wars speeders in 2017.

I FLEW THE FIRST FLYING CAR!!!!

follow Kitty Hawk!!! – https://www.instagram.com/flyer.aero/ Check out BTS – https://www.youtube.com/watch?v=HhU9nkOyXVw Jetson’s Beat BY – https://youtu.be/qGdtwCRCJ6c https://www.youtube.com/dyalla Other Tracks – https://soundcloud.com/alter-k https://soundcloud.com/yanwagner/blacker

Kitty Hawk

Of de Kitty Hawk een blijvertje is moeten we even afwachten, het zich er in ieder geval wel lekker spectaculair uit. Kitty Hawk, dat wordt gefinancierd door Google mede-oprichter Larry Page, is een toonaangevende innovator in de wereld van vliegende auto’s. Overigens is Kitty Hawk niet het eerste bedrijf dat een dergelijk voertuig op de markt brengt. Die eer is van de Nederlandse ontwerpers PAL-V, die hun product op een recente autoshow onthulden. Lees ook: ‘Casey Neistat vliegt met Qatar Airways in extreme luxe’.

Reageer op artikel:
Video: Casey Neistat test een van de eerste vliegende auto’s
Sluiten