Redactie
Redactie Health 26 mrt 2018

Carrièretijger én fitnessbeest: een bijna onmogelijke combinatie

Je wil carrière maken en zo succesvol mogelijk zijn op je werk. Daarnaast wil je zo fit mogelijk blijven en trots zijn op je lichaam. In hoeverre zijn deze twee zaken te combineren?

Ben jij een carrièretijger? En ook stiekem een fitnessbeest? Dan zijn dit twee mooie eigenschappen, maar wel twee eigenschappen die lastig te combineren zijn. De kans dat je in beide opzichten al jouw doelen gaat halen is klein. Daar kun je waarschijnlijk ontzettend van balen, maar je kunt het ook voor jezelf proberen te relativeren.

Verandering van prioriteiten

Zodra jouw carrière in een stroomversnelling raakt, zul je het hoogstwaarschijnlijk drukker krijgen. Met een negen-tot-vijf-mentaliteit ga je jouw carrièredoelen waarschijnlijk niet realiseren. Een drukke functie en lange dagen hebben consequenties. Je houdt minder tijd over voor je sociale leven en je moet prioriteit aan gaan brengen in hoe jij jouw vrije tijd wil besteden.

Het is heel goed denkbaar dat sporten hoge prioriteit krijgt. Wellicht handel jij daar ook naar. Zelfs als regelmatige gym-goer doe je wellicht nog concessies aan het aantal uren dat jij per week in de sportschool doorbrengt. Dat is logisch: je hebt immers ook nog andere hobby’s, wil je vrienden zien, hebt een relatie te onderhouden en hebt simpelweg te maken met allerlei dagelijkse taken om maar een aantal voorbeelden te noemen.

Wat jij je wellicht niet realiseert

De écht topfitte gasten (de acteurs en artiesten die je ziet, maar ook de Instagram-fitboys) verschillen zeer waarschijnlijk in één cruciaal opzicht van jou: hun hele leven staat in het teken van fit zijn. Sporters, modellen, acteurs, maar ook diverse influencers en andere superfitte gasten die jij voorbij ziet komen, danken vaak hun inkomen aan hun fysiek. Hun fitheid is min of meer hun beroep.

Om echt in ultieme fysieke conditie te komen, zul je zeer streng met je voeding om moeten gaan en simpelweg zo’n beetje elke dag moeten trainen. Is dit onhaalbaar voor de man met een drukke carrière? Nee. Is het eenvoudig? Evenmin. Realistisch? Dat hang helemaal van jezelf af. Wat zijn jouw doelen? Wil je én het maximale uit je carrière halen én een echt fitnessbeest zijn, dan heb je discipline en strakke planning nodig. Het is niet erg als dit je niet lukt: zo is het leven. Werk hard, maar vergeet niet dat op twee verschillende disciplines 100 procent scoren maar voor weinig mensen is weggelegd.

Op de hoogte blijven? Schrijf je in op onze nieuwsbrief

 

Reageer op artikel:
Carrièretijger én fitnessbeest: een bijna onmogelijke combinatie
Sluiten