Pim Jansen
Pim Jansen Kunst & Fotografie 29 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

De Disney-versie van Cardi B’s WAP vernietigt al je jeugdherinneringen

Cardi B en Megan Thee Stallion brachten onlangs de single en videoclip WAP uit. Daarbij denk je aan alles behalve Disney. Dat maakt de sprookjesversie van de nummer 1-hit nou juist zo geniaal.

WAP is een nummer dat op op 7 augustus 2020 is uitgebracht. De toon wordt direct gezet met een sample uit Whores in This House (1993) van Frank Ski. In het hiphopnummer vertellen Cardi B en Megan Thee Stallion hoe zij het liefst seksueel bevredigd worden door mannen. En dan denk jij natuurlijk aan… Juist, Disney-prinsessen.

WAP van Cardi B en Megan Thee Stallion

De videolclip van Cardi B en Megan Thee Stallion kreeg behoorlijk wat kritiek te verwerken. Het zou allemaal te seksistisch zijn. Een willekeurige zinsnede uit WAP: “Yeah, yeah, yeah, yeah. Yeah, you fucking with some wet ass pussy. Bring a bucket and a mop for this wet ass pussy. Give me everything you got for this wet ass pussy”. Oordeel vooral zelf, Madonna ziet er het probleem in ieder geval niet van in.

De videoclip van WAP is inmiddels 223 miljoen keer bekeken op YouTube. Controversieel of niet, Cardi B en Megan Thee Stallion snappen het spelletje. Maar ja, hoe maak je hier een Disney-versie van?

De Disney-versie

Welnu, dat kun je overlaten aan YouTube-kanaal ‘irie musik studios’. Whores in this house? Ja, er zijn genoeg prinsessen. Wet ass pussy? En of er wat katachtigen rondlopen in Dinsey-films. Extra Large? De neus van Pinokkio. En zo gaat het 3 minuten en 16 seconden door. Briljant, hilarisch, superlatieven te kort. Bekijk de gedisnificeerde versie van WAP hieronder.

Met WAP scoorden Cardi B en Megan Thee Stallion een mummer 1-hit in de Verenigde Staten, Australië, Canada, Ierland, Nieuw-Zeeland en Groot-Brittannië. In Nederland bereikte de single plek 3 in de Top 40 en in België kwam het nummer op plek 14 van de Ultratop in Vlaanderen.

🎬 Check ook: DisneyPlus werkt aan geheim wapen tegen Netflix: content voor volwassenen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
De Disney-versie van Cardi B’s WAP vernietigt al je jeugdherinneringen
Sluiten