Redactie
Redactie Cars 29 feb 2016

Car Porn: Eagle E-Type Speedster

De Original Series I Jaguar E-Type wordt door het overgrote deel van de autoliefhebbers beschouwd als de mooiste auto aller tijden. Enzo Ferrari himself noemde het de mooiste auto die hij ooit had gezien en zelfs het New York Museum of Modern Art heeft de auto tentoongesteld.

Of zoals Enzo Ferrari ooit zei: ‘Het enige wat mis is met deze auto, is het gebrek aan een Ferrari-logo op de motorkap’. Met dit in je achterhoofd kun je voorstellen dat de druk hoog was voor het team van Eagle, dat een vernieuwde versie van de legendarische auto moest creëren. Als ze iets verkeerd zouden doen, waren de rapen gaar. Gelukkig is alles precies gegaan zoals gehoopt en werd de Eagle E-Type Speedster zeer positief ontvangen.

Het succes van de Eagle zit hem in het feit dat ‘ie een modern jasje aan heeft gekregen en niet volledige op de schop is gegaan. De uitstraling is dus exact hetzelfde, maar het ‘lichaam’ van de Speedster is honderd procent nieuw en volledig uit aluminium gevormd met traditionele technieken. Het interieur wordt met de hand gemaakt en kan aangepast worden naar de smaak van de eigenaar.

Het team installeerde een nieuwe 4,7 liter XK inline-6 ​​in elke Speedster, die gekoppeld is aan een moderne versnellingsbak.
Met een netto gewicht van 1066 kilogram, kun je deze wagen gerust licht noemen. De 330 pk onder de motorkap krijgt hem dan ook met gemak naar de honderd kilometer per uur en naar een topsneldheid van 260 kilometer per uur.

Het enige nadeel van deze bolide is het prijskaartje. De startprijs ligt net onder een miljoen euro. Niet zo vreemd als je bedenkt dat het de monteurs zesduizend uur kost om één speedster te maken.

[FB_AANJAGER]

Reageer op artikel:
Car Porn: Eagle E-Type Speedster
Sluiten