Captain Marvel’s Brie Larson wil Avengers team zonder mannen

De een vond het geforceerd, de ander prees het statement dat Marvel maakte: in de finale van Avengers: Endgame zag je alle vrouwelijke superhelden samenkomen om het tij te keren in de strijd tegen Thanos.

Vrouwelijke Avengers-film?

Dat smaakt naar meer, volgens Brie Larson. Zij steekt haar feminisme niet onder stoelen of banken, zo bleek ook uit geruchten dat haar medespelers het moeilijk vonden om met haar te werken. De Captain Marvel-actrice ziet een compleet vrouwelijk Avengers team wel zitten.

Die wens uitte ze vorig jaar al tijdens een interview, maar nu gaat ze er helemaal voor. Daarin is ze niet de enige, zo blijkt uit een interview van Variety met de actrice:

“Ik zal je zeggen dat veel van de vrouwelijke castleden van Marvel naar Kevin [Feige] liepen en we zeiden:” We gaan er samen voor, we willen dit doen “,” aldus Larson. “Wat dat betekent, ik heb geen idee. Weet je, ik ben niet verantwoordelijk voor de toekomst van Marvel, maar het is iets waar we echt gepassioneerd over zijn en waar we van houden en ik heb het gevoel dat er genoeg mensen op de wereld het dolgraag willen, dus misschien zal het gebeuren. ”

Brie Larson Captain Marvel Avengers
Bron: Marvel Studios Bron: Marvel Studios

Bijzondere ervaring

In het interview blikt de jonge actrice terug op het filmen van die belangrijke scène uit Avengers: Endgame, een bijzondere ervaring:

“Het was echt een geweldige dag om met al die vrouwen samen te zijn,” herinnert ze zich. “Je krijgt een gevoel van bijna een beetje ondeugendheid omdat het een geheim is en niemand van ons erover mocht praten – dat het voelde alsof we deel uitmaakten van een geheim groepje dat samenwerkt aan missie. Het was een kans voor ons om ervaringen te delen en samen tijd door te brengen. En zoals veel mensen weten, werken vrouwen vaak niet samen. Het is een soort van frisse wind in onze branche dat er meer vrouwelijke ensemblefilm zijn, waardoor we echt met elkaar konden communiceren. Dus we werden zo enthousiast en voelden zoveel energie omdat we samen waren en verhalen deelden. ”

Voorlopig blijft het in ieder geval bij een droom, een wens. Marvel Studios baas Kevin Feige heeft al eerder interesse getoond in een Marvel film met een vrouwelijke cast, maar er zijn nog geen concrete plannen bekendgemaakt. In het Marvel Cinematic Universe is er in ieder geval geen gebrek aan diversiteit, zo gaan we de komende jaren ontdekken.

Variety

Reageer op artikel:
Captain Marvel’s Brie Larson wil Avengers team zonder mannen
Sluiten