Alrik de Jong
Alrik de Jong Style 26 apr 2019

Canvas sneakers, dé trend van 2019: zes stijlvolle modellen op een rij

Trends in de schoenenwereld volgen elkaar sneller op dan de trainers van Real Madrid. Hou je er vooral niet aan, maar het is altijd prettig om inspiratie op te doen. Vandaag richten we ons op canvas sneakers, de trend van 2019.

Canvas sneakers, de trend van 2019

Op een bepaalde trend volgt altijd een tegenreactie. Vorig jaar hadden we de grote, lompe dad sneakers die ineens iedereen droeg. Dit jaar nog steeds hoor, wees gerust. Maar een tegenreactie van die inmiddels uit de hand gelopen trend zijn simpele platte canvas sneakers. Back to basic. Extra voordeel van canvas sneakers: je krijgt er geen zweetvoeten in, vooral niet als je het vergelijkt met die dad sneakers van je. Hierbij onze top 6, haal er vooral je inspiratie uit voor de lente en zomer van 2019.

1. Nike x Procell Blazer Low

De Nike x Procell Blazer Low is een ode van Nike aan de shop Procell in New York City, waar de Nike Blazer in de jaren 70 werd geboren en uitgroeide tot hippe schoen. Deze kleur is nieuw, helemaal 2019. De canvas sneakers kosten je omgerekend 95 euro. Ook in zwart en wit verkrijgbaar, maar die halen het qua stijl niet bij het off-white.

2. Converse Chuck 70 Archive Pack

Converse gaat met het 70 Archive Pack terug naar de jaren 80, toen er voor het eerst alternatieve prints op de Chuck 70 kwamen. De canvas sneakers uit het 70 Archive Pack komen in drie prints: zebra, camouflage en luipaard. Onze favoriet is de zebraprint. Onder meer te koop bij ASOS voor 97 euro.

3. Donald Glover x Adidas Originals Nizza DG

SpongeBob Squarepants x Nike Kyrie 5 Pack

Donald Glover, die je waarschijnlijk beter kent als Childish Gambino in deze meesterlijke videoclip, is een samenwerking aangegaan met Adidas en dat heeft geresulteerd in een heerlijk paar schoenen. De canvas sneakers zijn een aangepaste versie van de Adidas Originals Nizza DG. Zo zitten er cartoon-veters in en is de kleur aangepast naar een vergelijkbare off-white tint als de Nike x Procell Blazer Low. Heerlijk schoentje. De schoenen kosten maar 89,95.

4. Vans Era (vegan)

Ook helemaal 2019: colour blocking en vegan. Welnu, deze canvas sneakers van Vans voldoen aan alle eisen. In meerdere varianten verkrijgbaar, maar een beetje kleur in dit lijstje kan geen kwaad. De materialen die worden gebruikt voor het vervaardigen van deze producten (inclusief de hechtmiddelen) bevatten geen dierlijke bijproducten en zijn daarom 100 procent veganistisch. Ze kosten je 75 euro.

5. Adidas x Raf Simons detroit Runner low-top

Het is 2019 en dat is nou eenmaal de tijd dat designer sneakers onder een bepaalde groep nogal populair zijn. Voor diegenen gooien we deze Adidas x Raf Simons detroit Runner low-top in dit lijstje. Deze canvas sneakers zijn ontworpen door Raf Simons, een Belgische modeontwerper. Hij was creatief directeur bij het Parijse modehuis Dior en later bij Calvin Klein. Ze kosten je 416 euro en voor designer schoenen is dat niet eens zo heel veel geld.

6. Jacquemus Gadjo trainer

Nog eentje voor de high-fashion freak: de Jacquemus Gadjo trainer. Deze canvas sneakers met een dikke rubberen zool maken je high-fashion outfit af. Bewaar ze voor unieke gelegenheden, want ze kosten je 332 euro. Verkrijgbaar in geel, beige en donkerblauw.

Check voor de nieuwste patta’s ook ook onze Sneaker-kalender.

Reageer op artikel:
Canvas sneakers, dé trend van 2019: zes stijlvolle modellen op een rij
Sluiten