Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 28 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

Candyman trailer: regisseur Get Out brengt horrorklassieker terug

Jordan Peele heeft zichzelf de afgelopen jaren opnieuw uitgevonden met Get Out en Us. Daarmee is hij opeens een van de grootste talenten in het horror-genre. Maak kennis met Candyman.

Dat is een nieuw project waar hij als producent aan heeft gewerkt met regisseur Nia DaCosta. Je kunt het jonge talent kennen van films als Top Boy en Little Woods.

Candyman: horrorklassieker is terug

Samen met Peele levert ze halverwege juni een reboot af van de horrorklassieker Candyman. Althans, reboot, Universal Pictures noemt het een spirituele opvolger.

De originele film komt uit 1992. Beide films zijn gebaseerd op het korte verhaal The Forbidden, van schrijver Clive Barker. Zijn Books of Blood bundels staan vol volstrekt originele en angstaanjagende korte horrorverhalen.

Nieuwe generatie, nieuwe trailer

De nieuwe Candyman brengt Anthony McCoy (Yahya Abdul-Mateen II) en zijn vriendin Brianna (WandaVision) een buurt in Chicago die door gentrificatie vrijwel onherkenbaar is geworden.

Tony Todd keert opnieuw terug als de angstaanjagende Candyman, maar Peele en DaCosta hebben duidelijk ook een aantal nieuwe twists voor de kijker in petto. Dat blijkt alleen al uit de eerste trailer voor de urban legend.

Spookverhaal

Zolang bewoners zich kunnen herinneren, werden de woningbouwprojecten van de wijk Cabrini Green in Chicago geterroriseerd door een mond-tot-mond-spookverhaal over een bovennatuurlijke moordenaar met een haak als hand, op te roepen door zijn naam vijf keer durfen te herhalen in een spiegel.

Tien jaar nadat de laatste Cabrini-torens zijn afgebroken, zijn beeldend kunstenaar Anthony McCoy (Yahya Abdul-Mateen II) en zijn vriendin, galerij-directeur Brianna Cartwright (Teyonah Parris), verhuisd naar een luxe appartement in Cabrini, nu compleet onherkenbaar en vooral bewoond door millennials.

Golf aan geweld

Een toevallige ontmoeting met een Cabrini Green old-timer (Colman Domingo) stelt Anthony bloot aan de tragisch gruwelijke aard van het ware verhaal achter Candyman.

Angstig om zijn status in de kunstwereld van Chicago te behouden, begint Anthony deze macabere details in zijn atelier te verkennen als nieuwe inspiratie voor schilderijen.

Daarbij opent hij zonder het te weten een deur naar een complex verleden en een golf aan geweld…

Candyman komt uit op 12 juni.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Candyman trailer: regisseur Get Out brengt horrorklassieker terug
Sluiten