Call of Duty Modern Warfare is het nieuwste deel uit de serie

De geruchten waren er al een tijdje, maar vandaag is de kogel officieel door de kerk gegaan. Call of Duty Modern Warfare is aangekondigd en onthuld. Uitgever Activision Blizzard heeft een eerste trailer vrijgegeven.

Call of Duty Modern Warfare is een feest van herkenning

Mocht je de reeks al een tijdje volgen, dan herken je in de onderstaande trailer gelijk een oude bekende. Captain Price met zijn welbekende sigaar en accent keert terug. Is Call of Duty Modern Warfare daarmee een herhaling van een oude game? Nee, volgens de ontwikkelaar gaat het om een nieuw deel met een nieuw verhaal. Je zou het moeten zien als de reboot van de Modern Warfare-serie. Met andere woorden: alles wat hiervoor is gebeurd in de Modern Warfare-reeks kun je vergeten en er wordt een compleet nieuw verhaal verteld. In de hedendaagse setting. Bekijk de trailer hieronder.

YouTube

No Description

Deze trailer geldt echt als een eerste aankondiging. De aankomende tijd wordt verwacht dat er langzaam maar zeker meer wordt verteld over de game. Zo ook over de multiplayer. Daarvan weten we dat hij komt en dat je bovendien geen traditionele Season Pass krijgt. Alle maps die na de release worden uitgebracht, zijn gratis.

Call of  Duty Modern Warfare

Een ander toffe bijkomstigheid is dat de game Crossplay ondersteunt. Dat betekent dat jij het op je Xbox One kunt opnemen tegen een vriend die op de PlayStation 4 speelt. Of natuurlijk samen in een team plaatsnemen.

In het verhaal volg je de strijd van twee zijdes. Enerzijds speel je als elite-eenheden die de vrede willen bewaren, terwijl je aan de andere kant ook als een rebel losgaat. De game is al aan verschillende personen getoond, en die zagen een missie die zich in Londen afspeelde in de huidige tijd. Een andere missie was een flashback-missie in het Midden-Oosten.

Call of Duty Modern Warfare staat gepland voor 25 oktober.

Reageer op artikel:
Call of Duty Modern Warfare is het nieuwste deel uit de serie
Sluiten