Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Game 20 aug 2020

Cold War: Activision onthult nieuwe Call of Duty: Black Ops game

Waar we normaal al in mei of juni kennis maken met de nieuwste Call of Duty, pakte ontwikkelaar Treyarch het dit jaar anders aan. Maak kennis met Call of Duty: Black Ops: Cold War.

Geruchten wezen al een tijdje op een nieuwe Black Ops, maar een aankondiging bleef die maanden uit. Tot nu.

Call of Duty: Black Ops – Cold War

Een belachelijk lange naam ja, maar wen er maar alvast aan. Uitgever Activision heeft zijn grootschalige marketing-barrage namelijk afgetrapt met een eerste vage teaser.

De video bestaat geheel uit oude nieuwsbeelden en archiefmateriaal. De basis voor het plot van de nieuwe shooter is duidelijk: de verslavende intrige die al decennia lang spionageboeken, films en series inspireert.

Spelers maken kennis met een spion van de Sovjet-Unie, Perseus. Een spion die echt bestaan heeft. Hij wist een aantal van Amerika’s meest geheime defensie-instituten wist te infiltreren, waardoor de USSR meermaals een voorsprong had in de wereldwijde wapenwedloop. De infiltrant werd nooit gevangen.

Het grootste deel van de teaser bestaat uit een echt televisieinterview met Yuri Bezmenov, een KGB-agent die overliep naar het westen. In het interview beschrijft hij hoe de Sovjet-Unie langzaam de Verenigde Staten probeert te ondermijnen. Een plan waarbij decennia vooruit werd gekeken.

Call of Duty Black Ops Cold War
Het logo (Afbeelding: Activision)

De tijdbom is aan het tikken

Zijn waarschuwing is duidelijk: “De tijdbom tikt. Met elke seconde komt de ramp steeds dichterbij. Het gevaar is groot. ”

En over de game zelf? Daarover weten we vrijwel niks. De teaser eindigt met het nieuws dat Call of Duty: Black Ops: Cold War op 26 augustus volledig onthuld zal worden.

Dan krijgen we vast en zeker ook gameplay te zien. Ook wordt het interessant om erachter te komen hoe Cold War in de tijdlijn van de vorige Black Ops-games zal gaan passen. Het laatste deel speelde zich immers in 2043 af.

Op naar eind augustus! Lees in de tussentijd hier meer over Perseus, en ook de Wikipedia-pagina over Yuri Bezmenov is het checken waard.

Reageer op artikel:
Cold War: Activision onthult nieuwe Call of Duty: Black Ops game
Sluiten